Ekonomist Selçuk Geçer, emeklilere yönelik büyük zam haberini paylaştı. Emekli aylıklarına %37.57 oranında zam yapılacağını duyuran Geçer, memur ve memur emeklilerine ise %49.25 oranında zam yapılacağını açıkladı. Bu artışlar, enflasyon verileri doğrultusunda hesaplandı. Cumhurbaşkanının memur emeklileri ile diğer emekliler arasındaki enflasyon farkını ortadan kaldırma sözüne rağmen, farkın hala mevcut olduğu görülüyor. Selçuk Geçer, tüm emeklilerin aynı oranda zam alması gerektiğini ifade etti.


Selçuk Geçer, Ocak ayındaki zam ayarını işaret ederek beklenmedik maaş zammını açıkladı.

Milyonlarca emeklinin gözü Temmuz ayında yapılacak olan maaş zammına çevrildi. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Ocak ayındaki zam ayarını işaret ederek beklenmedik maaş zammını açıkladı.

Ortahisar’da İlk Halk Ekmek Projesi Hizmete Başladı Ortahisar’da İlk Halk Ekmek Projesi Hizmete Başladı

Ocak ayında ilk olarak emeklilere yüzde 37,57 oranında maaş zammı yapılmıştı. Daha sonra Memura verilen yüzde 49,25 oranındaki zam oranı emekliye de eşitlenmişti. Ancak en düşük emekli aylığı 10 bin TL’de kalmaya devam etti.

4 aylık enflasyon farkına göre yüzde 18,72 oranında maaş zammı kesinleşmişti. 2 aylık verinin de dahil olması ile maaşlar belli olacak.

Açlık sınırının 19 bin TL’ye geldiği bu dönemde maaşların ise asgari ücret düzeyine getirilmesine yönelik emeklilerin talebi bulunuyor. Merkez Bankası enflasyon tahminine göre yüzde 25 zam 6 aylık veride gelecek.

Çoğu uzman isim ise maaşlara yüzde 25 enflasyon farkının dışında yüzde 5 refah payı ile 30’a çıkacağı yönünde. İktidara yakın medyalarda ise yıllık enflasyon oranına göre yüzde 35 ile 50 arasında çıkması ön görülüyor.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise canlı yayınında söylediği maaş zamları izleyen emeklileri heyecanlandırdı. Ancak Geçer’in dikkat çektiği yer ise maaşlar arasında oluşan fark oldu. Geçer, memur ve çalışan arasındaki devasa farka ayak basarak şu açıklamalarda bulundu;

“Müjdeli haber verelim, emekli aylıklarına yüzde 37.57 oranında zam gelecek. Memur ve memur emeklilerine ise yüzde 49,25 oranında zam gelecek. Bu son açıklanan enflasyona bağlı olarak.

Memur emeklisi ile normal emekli arasında ne gibi bir enflasyon farkı ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanı bu farkın ortadan kaldırılacağını söylemişti. Neden bu fark kapı gibi karşımızda duruyor. Memur emeklisi olmayan işçi emeklisine de yüzde 49 zam vermen gerekiyor”

Kaynak: HABER MERKEZİ