Trabzonspor'un 11'lerinde Sürpriz İsim; Avcı Onu Kullanacak! Trabzonspor'un 11'lerinde Sürpriz İsim; Avcı Onu Kullanacak!

Dengede geçen karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım da müsait pozisyonlar buldu ancak bunları değerlendiremeyince golsüzlük bozulmadı ve taraflar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti. İkinci yarıya iki takım da gol için daha istekli başlarken 54’üncü dakikada önüne atılan topla sağ çaprazdan Rizespor ceza alanına giren Sorescu, sert bir şutla topu filelere gönderip Gaziantep’i öne geçirdi: 0-1. 65’inci dakikada Emirhan kornerden gelen topu kafayla aşırdı yetişen Gaich’in vuruşunda top beraberlik golü olarak Gaziantep kalesine girdi: 1-1. 

PES ETMEDİ

70. dakikada kazanılan penaltıyı kullanan Shelvey topu yandan auta gönderince Rizespor bu büyük fırsatı değerlendiremedi. Dakikalar 84’ü gösterirken Zeqiri soldan ortaladı topa iyi yükselen Olawoyin, şık bir kafa vuruşuyla Atmacayı öne geçirdi: 2-1. Maçın bu sonuçla biteceği sanılırken 90+6 da kazanılan korner için Gaziantep kalecisi Nita’da Rizespor kalesi önüne geldi, bir dakika önce mutlak bir golü önleyen Gökhan bu kez yakaladığı topu Zeqiri’ye göndererek 3’üncü golün de asistini yaptı. Zira bu topu yaklaşık 50 metre süren Zeqiri farkı ikiye çıkardı ve karşılaşma da az sonra Rizespor’un 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

STAT:  Çaykur Di Di Stadı 
HAKEMLER: Abdulkadir Bitigen*, Serkan Ok,Kamil Çetin*
ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan**, Taha*, Aliqulov, Emirhan, Hojer, Shelvey, Muammer, (Dk. 58 Gaich*), Olawoyin*, Akintola* (Dk. 84 Varesanovic*), Minchev** (Dk. 89 Mocsi?), Gustavo* (Dk. 46 Zeqiri***)
GAZİANTEP FK: Nita*, Ertuğrul,Djilobodji* (Dk. 88 Badji?), Nkoulou*, Mbakata, Sorescu* (Dk. 82 Gradel), Monteiro** (Dk. 82 Jevtovic*), Maxim** (Dk. 89 Markovic?), Ogün * (Dk. 77 Furkan), Mustafa, Draguş*    
GOLLER: Dk. 54 Sorescu (Gaziantep FK), Dk. 64 Salem Mbakata (k.k.), Dk. 84 Olawoyin, Dk. 90+7 Zeqiri (Ç.Rizespor)

Alihan Telatar'ın maç kritiği

Muhabir: AYTEKİN AKAY