Trabzon’da üyelik tartışması: “Sahada şaşkın vatandaşlarla karşılaşıyoruz”
Trabzon siyasetinde son günlerde dikkat çeken bir tartışma yaşanıyor. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nın paylaştığı güncel üyelik rakamlarının ardından, Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Süleyman Pulat’tan dikkat çekici bir açıklama geldi. Pulat, özellikle vatandaşların bilgisi dışında siyasi parti üyeliklerine dahil edildiğini ileri sürdü. “Birçok vatandaş, AK Parti’ye üye olduğunu e-Devlet üzerinden öğreniyor ve şaşkınlık yaşıyor,” diyen Pulat, sahadaki gözlemlerini kamuoyuyla paylaştı.

AK Parti: “Üye sayımız 129 bini aştı”
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, partinin Trabzon genelindeki üye sayısının 129 bin 91’e ulaştığı ve yalnızca son 3 ayda 11 bin 45 yeni üye kazanıldığı belirtildi. Açıklamada, bu verilerin sahada yürütülen çalışmaların başarısını gösterdiği ifade edildi. Parti teşkilatları ise bu artışın, vatandaşın AK Parti’ye olan teveccühünün bir yansıması olduğunu savunuyor.

Pulat: “Vatandaşlar e-Devlet’te üyeliklerini görünce şaşırıyor”
Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Süleyman Pulat ise sahadaki birebir temaslar sırasında çok farklı bir tabloyla karşılaştıklarını dile getirdi. Pulat, “Biz insanlarla konuşurken, çoğu ‘Hiçbir partiye üye değilim’ diyor. Ama e-Devlet sorgulamasında AK Parti üyeliği görünüyor,” diyerek sürece dair soru işaretlerini gündeme taşıdı. Özellikle yaşlı seçmenlerin bu durumdan haberdar olmadığını belirten Pulat, e-Devlet kullanamayan kişilerin istifa işlemini bile yapamadığını söyledi.

Vakfıkebir Şoförler Odası’nda Çobanoğlu Yeniden Başkan
Vakfıkebir Şoförler Odası’nda Çobanoğlu Yeniden Başkan
İçeriği Görüntüle

“Parti üyeliği, bilgilendirme ve rıza ile olmalı”
Açıklamasında siyasi parti üyeliğinin ciddiyetine de değinen Pulat, “Biz bir vatandaşı üye yaparken onun rızasını alır, bilgilendirme yapar ve süreci birlikte yürütürüz. Bir partinin üyesi olmak, bilinçli ve isteyerek gerçekleşmesi gereken bir durumdur,” ifadelerini kullandı. Yeniden Refah Partisi’nin sahada bu tür örneklerle sıkça karşılaştığını ifade eden Pulat, kamuoyunu ve yetkilileri bu konuda daha dikkatli olmaya çağırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ