Endo International'ın iflasını açıklaması, varlık satma planını tamamlama yolunda önemli bir adım olarak kabul ediliyor. ABD Adalet Bakanlığı'nın açıklamasına göre, şirket 465 milyon dolarlık ödemeyi yaparak yasa uygulama, vergi ve sağlık masrafları taleplerini karşılamayı taahhüt etti.

Şirket, 2022 yılında 8 milyar dolarlık borcunu azaltmak amacıyla binlerce opioid davasıyla uğraşmış ve iflas başvurusunda bulunmuştu. İflas sürecinin bir parçası olarak Endo International, opioid krizinden etkilenen eyaletlere ve bireylere yaklaşık 600 milyon dolarlık ödeme yapmayı kabul etti.

Bu borçları ödeyen pişman olacak: Çok yakında silinmesi bekleniyor Bu borçları ödeyen pişman olacak: Çok yakında silinmesi bekleniyor

1999 ile 2021 yılları arasında aşırı dozda opioid nedeniyle yaklaşık 645.000 kişinin öldüğü tespit edilmiştir. İstatistikler, aşırı dozdan ölümlerin 2022 ile 2023 yıllarında yüksek seviyelerde devam ettiğini göstermektedir.

Endo International, bu anlaşma kapsamında işletmenin performansına bağlı olarak 10 yıl boyunca 364,9 milyon dolarlık bir ödeme yapmayı taahhüt etti ve koşullu olarak 100 milyon dolara kadar daha ödeme yapmayı kabul etti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA