Bu yarış burada bitmez! Bu yarış burada bitmez!

SU YOK-SÜT YOK
Değerli Okurlar, Hayat pahalılığına rağmen oturduğumuz her sofrada bir nimet bulabiliyoruz. Bir güveç, bir tavuk, bir çorba, bir pide alabiliyoruz. Ama Gazzeliler, Batı Şerialılar bunu da bulamıyorlar. Bir baba bağırıyor, ‘Yavrum için bir şişe süt verin canımı alın’ Ortada böyle bir manzara var. O nedenle ramazan’da bayramda önce gazze. Fitrelerimizi,, zekatlarımızı Gazze’ye gönderelim. Önceki akşam Mescid-i Aksa’nın içinde Trabzon’dan giden yardımların görüntülerini gördük. Mutlu olduk, gurur duyduk. Trabzon ve Karadeniz insanı bu manada her zaman öncü, tüm bölge halkına ülke halkına buradan teşekkürlerimizi sunuyor ve asla Gazze’yi unutmayın diyoruz.

O DEMİRYOLU GELECEK
Değerli Okurlar; Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıklamaları vardı. TAKA Gazetesi’nde manşete çektik. Çünkü demiryolunda ciddi adımlar atılıyor. Türkiyeyi demiryolu ile çevreleyen Ulşatırma ve Alt Yapı Bakanlığı Karadeniz demiryolu ile de müjde verdi. Kırıkkale-Çorum arasının  başlayacağını ve Çorum–Samsun arasının projelendirildiğini söyleyerek Samsun-Sarp arasının da bu yıl içinde projesinin tamamlanacağını söyledi. Demek ki demiryolu önce Sahilden Sarp’a ve yol üzerindeki kentlere gelecek sonra da Erzincan Gümüşhane ve Bayburt’a bağlanacak.Şimdilik mantık bunu söylüyor.

GÖZLER İKİ NOKTADA
Sevgili Okurlar, Türkiye’nin hangi bölgesinde olursanız olun mutlaka İstanbul’da yakınınız vardır. İstanbul Türkiye’nin bir ili ama Türkiyeyi en iyi yansıtan şehir. Burada büyük bir mücadele var. Başkan Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum’un yarışı devam ediyor. Anket firması sahipleri herhangi bir veri açıklamadı fakat sadece seçimin başabaş olduğunu söylüyorlar. Trabzon’da da Ortahisar seçimi var. Burada da iki adayın Bıçak sırtı yarıştığı yönünde bilgiler var. Her ne kadar CHP biz öndeyiz AK Parti biz öndeyiz diyorsa da  iki aday da birbirlerine çok yakınlar.

TANIDIKÇA SEVİYORLAR
CHP’nin Büyükşehir adayı Trabzon’da zor bir mücadeleye kalkıştı. Trabzon’da çok tanınmamasına rağmen müthiş bir performans sergiliyor ve tanıyan da  seviyor. Kamu Yöneticisi, Elektrik Elektronik mühendisi olan Hasan Süha Saral  çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Seçimlere 14 gün kala da yükselişini sürdürüyor.

AVCI BASINLA BULUŞTU
Trabzonpor Teknik Patronu Abdullah Avcı ramazan orucunu basın mensupları ile birlikte açtı. Kağan Olta balıkta verilen iftar yemeğinin bir de sürprizi vardı. Trabzonspor eski başkanlarından İbrahim Hacıosmanoğlu da  aynı mekanda idi. Hacıosmanoğlu  kalktı ve hem Abdullah Avcı hem de basın mensuplarıyla tek tek tokalaştı ve iyi iftarlar dileğinde bulundu. Güzel diyaloglarla güzel bir iftar yemeği oldu.   
Mutlu Haftalar TAKA

Editör: Ayşe Sancak