Melih Can Atasoy, Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan Dönem Birincisi Olarak Mezun Oldu

Daha önce AVÜ İnşaat Mühendisliği ve OMÜ Bilgisayar Mühendisliği programlarını başarıyla tamamlayan ve master yaparak eğitimine devam eden Atasoy, aynı yıl girdiği TRÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Teorisi Anabilim Dalı'nı da başarıyla bitirerek mezun oldu.

Rizeli Sanatçı İsmail Türüt'ten Trabzon’a Konser Müjdesi Rizeli Sanatçı İsmail Türüt'ten Trabzon’a Konser Müjdesi

Mezuniyet konuşmasında hocalarına, arkadaşlarına ve ailesine teşekkür eden Atasoy, dönemi birincilikle tamamlamanın mutluluğunu yaşadı.

Genç mezun ödüllerini almak üzere çağrıldığında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, ailesini sahneye davet etti ve Melih Can'ın plaketini annesinden aldı. Bu jest karşısında duygulanan aile, çocuklarına çiçek verip sarılarak tebrik etti.

Melih Can Atasoy'un babası Ahmet Atasoy'un inşaat mühendisi, annesi Nebahat Atasoy'un ise eski milli atletizm sporcusu olduğu öğrenildi. Melih Can'ın keman ve piyano çaldığı belirtilirken, Erasmus programı kapsamında 1 yıl Romanya'da kaldığı ve Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ayşegül Ergene'nin tavsiyesiyle Müzikoloji Doktorası alanında akademik kariyer planladığı ifade edildi.
NEZİHA ÇAKIROĞLU
 

Editör: Birol Sancak