Üniversite öğrencilerini eğitimlerini aksatmadan çalışma hayatına hazırlamayı amaçlayan İŞKUR Gençlik Programı'nın yeni dönem ayrıntıları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2026-2027 dönemi kontenjanının 150 bine yükseltildiğini duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise başvuruların üniversiteler için açılacak ilanlar üzerinden alınacağını bildirdi. Program kapsamında öğrencilere katıldıkları gün sayısına göre ödeme yapılacak; başvuru takvimi her üniversitenin duyurusuna göre takip edilecek.
KONTENJAN 150 BİNE ÇIKTI
Yeni dönemde programdan 150 bin üniversite öğrencisinin yararlanması hedefleniyor. Öğrenciler kendi kampüslerinde yürütülen faaliyetlere katılarak iş deneyimi kazanabilecek ve eğitim süreçlerini sürdürürken gelir desteği elde edebilecek.
GÜNLÜK ÖDEME TUTARI
Bakan Işıkhan'ın açıklamasına göre katılımcılara günlük 1.375 TL ödeme yapılacak. Ay içinde 14 gün programa katılan bir öğrenci toplam 19.250 TL gelir desteği alabilecek. Toplam ödeme, fiili katılım gününe göre şekillenecek.
BAŞVURU NASIL YAPILACAK?
Öğrencilerin önce kendi üniversitelerinin resmi duyurularını ve başvuru takvimini kontrol etmesi gerekiyor. İlgili üniversite için ilan açıldığında İŞKUR e-Şube üzerinden giriş yapılarak başvuru tamamlanabilecek. Program ayrıntıları guc.iskur.gov.tr adresinden de izlenebilecek.





