İsrailli Yerleşimci Filistin Bayrağıyla Karşılaştı; Tuzak Olduğunu Anlamadı! İsrailli Yerleşimci Filistin Bayrağıyla Karşılaştı; Tuzak Olduğunu Anlamadı!

İsrail ordusu, "Dünya Merkezi Mutfağı"nın kurucusuna Gazze'de faaliyet gösteren çalışanlarının "trajik ölümü" nedeniyle taziyelerini sunduğunu açıkladı. Ayrıca, aynı zamanda İsrail'in müttefiki olan ülkelere de üzüntülerinin iletildiği kaydedildi.

Saldırıda ölen yardım çalışanlarının bağlı olduğu "World Central Kitchen" yani "Dünya Merkezi Mutfağı", Gazze'deki kıtlığın eşiğinde olan halka deniz koridoru ile yardım ulaştırma faaliyetlerini yürüten önemli bir kuruluş olarak biliniyor.

İsrail güçleri, Deyr el-Belah bölgesine düzenledikleri saldırıda uluslararası yardım kuruluşu "Dünya Merkezi Mutfağı"nın Batı uyruklu çalışanları ve bir Filistinliyi kaybetti. Saldırıda bir Avustralyalı kadın, Birleşik Krallık ve Polonya uyruklu iki erkek ile kimliği tespit edilemeyen bir yabancı uyruklunun yanı sıra 1 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Yardım kuruluşundan yapılan açıklamada, Gazze'deki çalışanlarının İsrail ordusunun saldırısında öldürüldüğü haberlerini aldıkları ve bu durumun trajik olduğu belirtilerek, "İnsani yardım çalışanları ve siviller asla ve asla bir hedef olmamalı" ifadesi kull

Kaynak: NTV