Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmasına yönelik alınan karar, Türkiye'de büyük bir tartışma yarattı. Maçın Atatürk'ün resminin ve anısının yasaklanmasının ardından iki takımın sahaya çıkmamasıyla maç iptal edildi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın da bu konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Aydın, Atatürk'ün Türkiye'ye cumhuriyeti armağan ettiğini belirterek Suudi Arabistan'ın bu durumu anlamayacağını ifade etti.
Aydın, açıklamasında şunları söyledi: "Mutlak monarşiyle Suudi hanedanı tarafından yönetilen Arabistan, cumhuriyeti bilmez ve cumhuriyeti anlamaz. Bu sebepledir ki ülkemize cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ten rahatsız olmaları çok normaldir."

Süper Kupa maçının cumhuriyetin 100. yılında Suudi Arabistan'da oynanmasına karşı çıkan Aydın, bu kararı eleştirdi ve Atatürk'e yapılan saygısızlığa dikkat çekti. Ayrıca, iki takımı tebrik ederek, bu saygısızlığa karşı diplomatik bir karşılık verilmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmasına karar veren Türkiye Futbol Federasyonu ve iktidar yetkililerinin istifasını isteyen Aydın, Atatürk'e yapılan saygısızlığa kayıtsız kalmamak gerektiğini dile getirdi. "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT