İYİ Parti İçinde Gerginlik: Meral Akşener'e Çağrı İYİ Parti İçinde Gerginlik: Meral Akşener'e Çağrı

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinden çekilen ve kullanılmakta olan kredilerin faiz oranlarının artırılmasına sert tepki gösterdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın esnafın kullanmakta olduğu kredilerin faiz oranlarını yükseltmesi, Aydın'ın Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmalarda eleştiri konusu oldu.

Aydın, hükümeti esnafın güvenerek çektiği kredilerin faizini artırarak esnafın kalbine hançer saplamakla suçladı. Kredilerin faizlerinin artırılmasının, esnafın yaşamını zorlaştırdığını ve esnafın üzerinden kurban kesmeye çalışanların yaşama şansının olmadığını dile getirdi.

Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada Aydın, hükümetin küçük çapta ticaretle uğraşan esnafları ekonomik sıkıntıya soktuğunu belirtti. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın esnafların kullanmakta olduğu kredilerin faizlerini artırmasıyla esnafın can suyunun kesildiğini ifade etti.

Son olarak, Aydın, Hazine ve Maliye Bakanlığının görevinin esnafı korumak ve desteklemek olduğunu vurgulayarak, faiz oranlarının yeniden gözden geçirilerek yapılandırılmasını talep etti.

Editör: Birol Sancak