İYİ Parti'nin Trabzon'daki önemli isimlerinden Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, partisinden istifa ettiğini ve CHP'ye katılacağını açıkladı. Bıyık, İYİ Parti'deki genel başkanlık yarışında desteklediği Koray Aydın'a yapılan haksızlıkları ve vefasızlıkları gerekçe göstererek bu kararı aldığını belirtti.

Bıyık'ın istifasının ardından gerçekleştirilen toplantıda, belediye çalışanları ve parti kurmaylarıyla bir araya geldiği biliniyor. Bu toplantıda, Bıyık'ın CHP'ye katılma kararı ve yeni siyasi yol haritası hakkında görüş alışverişinde bulunduğu ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "AK Parti Yenilenme Süreci ile Güçlü Devam Edecek" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "AK Parti Yenilenme Süreci ile Güçlü Devam Edecek"

CHP'ye katılması beklenen Bıyık'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yakın ilişkiler içinde olduğu ve CHP saflarında siyaset yapmaya devam edeceği belirtiliyor. Bıyık'ın bu kararı, İYİ Parti'de yaşanan kongre sürecinin ardından parti içi dengelerin değişmesiyle birlikte geldiği yorumlanıyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY