TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları, Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantıya bölge illerinden gelen kadın ve genç girişimciler kurulları başkanları, bölge başkanları ve diğer ilgililer katıldı. Toplantıda, kadın ve genç girişimcilerin ortak yatırıma ve ihracata yönlendirmesini desteklemek amacıyla iş birliği ve destek olanakları ele alındı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Demircioğlu, Borçka Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eşref Merttürk, Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Serkan Ergin gibi önemli isimlerin katıldığı toplantıda, bölgedeki kadın ve genç girişimciler kurulları arasında ortak projelerin nasıl gerçekleştirilebileceği tartışıldı.

Samsun'da Polis, Spor Ayakkabısına Gizlenmiş Uyuşturucu Maddeyi Ele Geçirdi Samsun'da Polis, Spor Ayakkabısına Gizlenmiş Uyuşturucu Maddeyi Ele Geçirdi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, toplantıda yaptığı konuşmada genç ve kadın girişimcilerin önemini vurgulayarak, onlara destek olma amacını dile getirdi. Çelebi, "Gençlerin ortak girişimlerle yurt dışına açılması, ihracat yapması için olanaklar yaratmaya çalışıyoruz. Çevre ülkelerimizde, Afrika'da önemli fırsatlar var. Odamızda bu konuda girişimcilerimize her türlü desteği verecek, projelerini yönlendirebilecek uzman profesyonel kadrolarımız bulunuyor. Bölgemizde de turizm başta olmak üzere birçok konuda iş birliği yapılabilir. Her çalışmanıza destek olmaktan memnuniyet duyarız. Amacımız her konuda bölgesel gelişmeyi sağlamak, buna elimizden gelen katkıyı vermektir" şeklinde konuştu.

Kadın ve genç girişimcilerin, ortak yatırımlara ve ihracata yönelmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen bu toplantı, bölgenin ekonomik büyümesine katkı sağlamak için atılan önemli bir adım olarak öne çıktı.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT