Trabzon Üniversitesi ile Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu arasında yapılan protokolle ceza infaz kurumunda Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla “Kahramanlık Türküleri ve Marşlar” temalı anlatımlı konser verilmesi kararlaştırıldı.

Trabzon Üniversitesi'nde gerçekleştirilen “Ceza İnfaz Kurumlarında Bulunan Hükümlü-Tutukluların Eğitim ve İyileştirme Faaliyetleri” konulu toplantıdan çok yönlü iş birliği projeleri çıktı. Hükümlü ve tutuklulara yönelik hazırlanacak konser, tiyatro, konferans, kurs gibi sosyal ve kültürel faaliyetler ile ilgili esasları belirlemek amacıyla iş birliği sağlanmasının amaçlandığı toplantıda Trabzon Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu adına da Kurum İkinci Müdürü Bayram Kıroğlu bir araya geldi.


Ortak yürütülebilecek faaliyet programlarına ilişkin istişarede bulunan taraflar Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla “Kahramanlık Türküleri ve Marşlar” temalı anlatımlı konserin ceza infaz kurumunda da gerçekleştirilmesini kararlaştırdı. 


Prof. Dr. Atilla Çimer yaptığı değerlendirmede, "Bilim, araştırma ve eğitim yuvası olan üniversitelerin toplumsal sorumlulukları yoksayılamaz.  Sosyal tabanlı bir üniversite olarak biz de örnek projelerde yer almayı ve paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde topluma dokunacak programlar üretmeyi sürdürüyoruz. Bu çerçevede, daha önce Mahmut Goloğlu Kültür Merkezimizde verdiğimiz Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla “Kahramanlık Türküleri ve Marşlar” konulu konseri Devlet Konservatuvarı Müdürümüz Prof. Dr. Ayşegül Ergene’nin şefliğinde cezaevinde de sunmuş olacağız" dedi.

Kıroğlu, destekleri için Trabzon Üniversitesi yönetimine ve Prof. Dr. Çimer'e teşekkür ederken, ziyarette Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ayşegül Ergene, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fatma Dilek Şeker, Arş. Gör. Bükre Kihtir, Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Öğretmeni Mazhar Eskici ile Sosyal Hizmet Uzmanı Buket Şahin ve Psiko-sosyal Servis Memuru M. Halil Kapısız da hazır bulundu.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak