Programda Kamu Denetçileri Sayın Celile Özlem Tunçak ve Sayın Sadettin Kalkan da bulunuyordu. Ayrıca, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Faruk Kaynak, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun, il yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar da programa katıldı.

52C7D5B1 5403 42Ef 95B6 Aaf6Eb71Af67

Programın açılışında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun vatandaşların sorunlarını mahkemeye gitmeden çözebilmeleri için önemli bir kurum olduğunu vurguladı. Ayrıca, son yıllarda temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi için önemli adımlar atıldığını ve bu sürecin bir parçası olarak Kamu Denetçiliği Kurumu'nun büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Bakan Tunç, vatandaşların idareye başvurarak haklarını daha hızlı ve ücretsiz bir şekilde talep edebilmelerini sağlayacak önemli çalışmaların devam ettiğini de söyledi.

93756Eb4 C76F 4C20 A301 2256758F436B

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da Kamu Denetçiliği Kurumu'nun Türkiye'nin en yeni, en genç ve en dinamik kurumlarından biri olduğunu belirterek, idarelerle vatandaşlar arasında ortaya çıkan sıkıntıları, hukuki anlaşmazlıkları mahkeme olmadan çözen bir kurum olduklarını açıkladı. Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun, vatandaşların haklarını koruma ve idarenin şeffaf ve hesap verebilir olmasına katkı sağlama amacı taşıdığını ifade etti. Ayrıca, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun, yasama, yargı ve askeri faaliyetler haricindeki tüm iş ve işlemlerde vatandaşların başvurabileceği bir kurum olduğunu belirtti.

Ergin Ataman’ın tehdit edildiği görüntüler ortaya çıktı! Ergin Ataman’ın tehdit edildiği görüntüler ortaya çıktı!

8444Ae8B E1B4 4E09 9B5F C4E2E30Aa337

Vali Nurtaç Arslan ise Kamu Denetçiliği Kurumu'nun kamu hizmeti veren kurumlarla vatandaşlar arasında sorunların hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayan önemli bir kurum olduğunu dile getirdi. Vali Arslan, bu tür kurumların katılımcı demokrasinin önünü açtığını ve idarenin şeffaflığını artırdığını ifade etti.

Cfaeb01C 99Ed 4B66 9C2B 756C40B05A71

Programın sonunda, katılımcıların görüş ve sorunlarının dinlenmesiyle program sona erdi. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve heyeti daha sonra Bartın Üniversitesi'ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun ile bir araya gelen Malkoç, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Rektör Uzun ise üniversitenin bölgeye katkı sağlamak için önemli projeler yürüttüğünü ve Kamu Denetçiliği Kurumu'nun çalışmalarını ilgiyle takip ettiklerini ifade etti.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak