Sevgili Okurlar;Trabzon geçen hafta böyle bir mücadele verdi. Emeklilere verilecek olan 5 bin TL’lik ikramiye’den  Çiftçi Kayıt Belgesi olanlar yaralanamaz denince şok yaşandı.

ANKARA’DA YANKILANDI

Değerli Okurlar Öyle ya, Karadeniz Bölgesinde ve Türkiye’nin değişik illerin de  milyonlarca çiftçi var. İsyan ettiler. Bizler de bu isyana kulak verdik. ÇKS isyanı diye manşete taşıdık. Tüm Trabzon ve bölge basını da harekete geçti ve ses Ankara’ya kadar yankılandı.

Şimdi aldığmız bilgiler göre, Uygulamadan çıkarılacak. Yani ÇKS kaydı olanlar da bu 5 bin TL’den yararlanacak. Zaten çiftçilerin bazıIarı özellikle ÇKS parası olarak 200-300 TL alanlar iptal için ziraat odalarına ve tarım müdürlüklerine başvurmuşlar bile.

TALİMAT VERDİ

TAKA Gazetesi’nin bir sonraki Manşeti ise ‘BAKANA TALİMAT’ şeklinde idi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bakana talimat verdi ve tarım bakanının da bu konuda Hazine ve Maliye Bakanı yine SGK ile birlikte çalışma yapacağı bilgisine ulaştık.

DOKTORA ALACAK

Sevgili Okurlar; Trabzon’un ziyaretçileri yoğun. Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, KTÜ’de hem ders yılının açılışa katıldı hede doktora ünvanını aldı. Yarın da Türkiye’nin gururu Trabzonlu Selçuk Bayraktar gelecek ve KTÜ’den doktorasını alacak hem de Trabzon’da babasının adına yaptırılan bilim sanat merkezinin açılında konuşacak.

AÇILIŞ YILI

Trabzon Büyükşehir belediyesi bilim sanat merkezini açtıktan sonra bu kez Avrasya pazarına yoğunlaşacak, arkasından ise Kadınlar Pazarı ile birlikte Meydan bölgesindeki katkı otopark ve çevre düzenlemesi ile park var buranın açılışı  yapılacak.

MİLLİ ARA VE TRABZON

Değerli Okurlar; Türkiye milli araya girdi. Liglerde maç yoktu. Milli takımda Almanlara çok güzel bir ders verdi. Bir taraftan Tayyip Erdoğan Şamarladı diğer taraftan ise Türk milli takımı gencecik oyuncularla birlikte Berlin Olimpiyat stadında Almanların tozunu attırdılar. Helal olsun.

Trabzonspor’da milli arayı iyi değerlendirmek istiyor. Özellikle sakat oyncuların dönüşü ve Pepe’nin biraz daha form tutması demek, sonuçların daha iyi geleceği anlamına gelir. Trabzonspor’a da bu vesile ile  başarılar dileyelim.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: Birol Sancak