“Türk Kültürü, Mutlaka Geleceğe Taşınmalı” - TÜRKSOY'dan KTÜ'ye Ziyaret “Türk Kültürü, Mutlaka Geleceğe Taşınmalı” - TÜRKSOY'dan KTÜ'ye Ziyaret

Yarışmada, Uludağ Üniversitesi'nden Hala NabilBadran "Gaza" adlı eseriyle ikinciliği, Hacettepe Üniversitesi'nden Gerdane Akkuş ise "Forgive Us, My Gazan Child" adlı şiiriyle üçüncülüğü elde etti. Amasya Üniversitesi'nden Sena Nihan Arslan, Ahi Evran Üniversitesi'nden Habibe Dilsiz ve Bitlis Eren Üniversitesi'nden Selbi Bütün ise Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

İkincilik ödülünü alan şiirin sahibi Filistinli öğrenci Hala NabilBadran, Türk milletine verilen destekten dolayı teşekkür ederek şiirini okuduğunda salon duygusal anlar yaşadı. Şiir, hayatını kaybeden yüzlerce çocuğun isminin geçtiği bir anma olarak tüm salon tarafından hep birlikte okundu.

Ödül töreninde, 1. lik ödülünü alan yarışmacı, ödül parasını ihtiyaç sahibi çocuklara verilmesini istedi. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim elemanı Fatih Kılıç tarafından hazırlanan video gösterimiyle Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen törende, Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Alaaddin Yalçınkaya ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Naci Kayaoğlu, Filistin'deki vahşete dikkat çekerek, bu katliamın bir an önce sona ermesini diledi.

Prof. Dr. Kayaoğlu, açılış konuşmasında, edebiyatın ve dilin gücünü kullanarak, düzenledikleri ödüllü İngilizce şiir yarışmasını kitaba dönüştürerek tüm dünyada bir yankı uyandırmayı ve tarihe not düşmeyi amaçladıklarını belirtti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN