Köyde elektrik olmamasının, çocukların eğitimde fırsat eşitliğinden yoksun bıraktığını ifade eden köy sakinleri, okuldan döndüklerinde akşam ışık olmadığı için ders çalışamadıklarını ve teknolojiden yararlanamadıklarını belirtti. Hayvancılıkla uğraşan köylüler ise süt ve süt ürünleri üretiminde yaşadıkları zorlukları anlattılar. Elektrik olmadığı için sütün muhafaza edilemediğini ve hayvan yetiştiriciliği yapmalarına rağmen ürünlerini işleyemediklerini ifade ettiler.

CHP İl Genel Meclis Üyeleri, köy halkının yaşadığı zorlukları dinledikten sonra elektrik sorununun bir an önce çözülmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladılar. Köylerde yaşamak ve üretmek isteyen vatandaşların elektrikle buluşması için ilgili enerji firmasının gereken yatırımları yapması gerektiğini belirttiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rize’ye Muhteşem Bir Cami Geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rize’ye Muhteşem Bir Cami Geliyor!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Köylü Milletin Efendisidir" sözünden yola çıkarak, köylerin gelişimi ve halkın refahı için elektrik gibi temel ihtiyaçların karşılanmasının önemine değinen CHP İl Genel Meclis Üyeleri, köy halkının taleplerini dikkate alarak sorunların çözümü için çaba göstereceklerini ifade ettiler.



Muhabir: AYŞEN KARABİNA