Trabzon Yomra İlçesi Kaşüstü Mahallesinin nüfus oranı her geçen gün artıyor. Nüfus artışı beraberinde okul ihtiyacını da getirdi. Mahallede bulunan okullar ihtiyacı karşılayamıyor. Aileler yetkililere çağrıda bulunarak mahalle okul yapılmasını talep etti. Kaşüstü Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Ali Kemal Çakmak, yaptığı açıklamada ailelerin mağduriyetine dikkat çekti. Yetkilere çağrıda bulunan Çakmak, sınıfların çok kalabalık olduğunu mahallenin okul ihtiyacı bulunuduğunu ifade etti. Çakmak, “ Kaşüstü Mahallesinde okul sorunu hat safhaya çıktı. Nüfus artışı ile beraber okul ihtiyacı arttı. Bir planlama vardır. Bir yer büyürken okul, park, altyapı sorunu gibi şeyler planlanması lazım. Kaşüstü’nde inşaat sektörü çok hızlı gelişti ama okul konusu ile ilgili hiçbir şey yapılmadı.” dedi.

“SINIFLAR ÇOK KALABALIK”

Çakmak, sınıfların çok kalabalık olduğunu belirterek “Okul arazisi bir iki yerde var. En son belediye başkanı ile görüştüğümüzde yeni okul yerinde 24 derslik bir ihale açıldığını söyledi. Ama bu nasıl olacak bilmiyoruz.  Şuan sınıflarımız 30 kişiliğe çıktı. Kaşüstü İlköğretim Okulunda pimapen ile sınıf yapıldı, yetmiyor okul. Kiminle konuştuysak olmadı. Ben kardeşimin çocuğunu ana sınıfına yazdıramadım. Özel kreşler var o da çok büyük maaliyet. Her ailenin karşılama şansı yok. Eğtimin kalitesi de düşüyor böyle olunca.”  İfadelerini kullandı.

“TRABZON’UN KALBİ BURADA ATIYOR”

“Herkesin bu konu ile ilgili bir şey yapması lazım. Burada her yerden insan yaşıyor. Karmaşık bir yapı var. Herkesin bir olması lazım. Trabzon’un kalbi şuan da burada atıyor.” diyen Çakmak, şunları kaydetti: “ Bu işler devletin işi denilerek boş verilmiş bir hal var. Bir kişi buraya geldiğinde ilk sorduğu soru okul var mı? Okul şart, olmadan olmuyor. Siyasilerle konuştuğumuzda Milli Eğitim karar almış yıkacak, yapacak deniliyor.” Yetkililere çağrıda bulunan Çakmak, konuşmasında “Bu devletin yetişmiş insana ihtiyacı var. Genç nüfusumuz var. Gençlerin kaliteli eğitim alması şart.” cümlelerine yer verdi. 

“SADECE BURADA BİNA YAPILDI”

Çakmak, Kaşüstü Mahallesinde park eksikliğine de dikkat çekti.  Çakmak, “sadece burada bina yapıldı. Ama bu çocuklar oynayacaklar, spor yapacaklar. Bunlara ihtiyaç var. Bizim önce insana yatırım yapmamız lazım. Yola, baraja ihtiyacımız var ama bunları daim ve sürekli kılacak olan beyinlere de ihatiyacımız var. Bizim burada okulumuz yok. 15 -20 bin nufus var. Bizim yetkililerden, bütün milletvekillerinden isteğimiz buraya okul yapılması ve sorunun çözülmesi. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık da bu konu ile ilgileniyor. Sesimizi duysular bu mahallenin okula ihtiyacı var. Biz de bu konu da elimizden geleni yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

 Haber: Sonay ÇALUK 

Editör: TE Bilisim