Terzioğlu Karadeniz Bölgesinin tek vakıf üniversitesi olan Avrasya Üniversitesi hakkında Cumhurbaşkanına bilgi aktardı.
İş’te kadınlar 3. Zirvesi Türkiye, KKTC ve Azerbaycan’dan kadın girişimcileri bir araya getirdi. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği ile organize ettiği Girne Acapulco Resort Otel’de düzenlenen  zirvede “Geleceğimiz Gençler”, “Bilim, Sanat ve Akademide Gelecek” ve “İş Dünyasının Geleceği” konulu paneller gerçekleştirildi. “Bilim, Sanat ve Akademide Gelecek” konulu panelin moderatörlüğünü Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu yaptı. 


Terzioğlu panelin açılış konuşmasında "Cumhuriyetimizin 100. yılında, Kadın Rektörler, Yerel Yöneticiler ve Akademisyenler olarak sürdürülebilir bir geleceği inşa etme vizyonuyla iklim kriziyle mücadele ediyor, çözüm odaklı çalışmalar yürütüyoruz. Bu toprakları ve gelecek nesilleri koruma sorumluluğumuzun bilinciyle, ülkemizi ve dünyamızı sürdürülebilir kılmaya gayret ediyoruz. Böylesi bir kadın perspektifi ve öngörüsüyle, Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutlarken, daha iyi bir geleceğin sürdürülebilirliği yolunda emin adımlarla ilerlemede kararlıyız” cümlelerine yer verdi.


İş’te Kadınlar III. Zirvesi için KKTC’de bulunan Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti. Terzioğlu Karadeniz Bölgesinin tek vakıf üniversitesi olan Avrasya Üniversitesi hakkında Cumhurbaşkanına bilgi aktardı.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak