Kamuda Köklü Tasarruf Tedbirleri: Zorunlu Olmayan Servisler Kalkacak, Memura Kart Verilecek Kamuda Köklü Tasarruf Tedbirleri: Zorunlu Olmayan Servisler Kalkacak, Memura Kart Verilecek

Turhan Bozkurt'tan Uyarı: O Tarihi İşaret Ediyor

Sosyal medya hesabından emeklilere ve çalışanlara yönelik bilgilendirici paylaşımlarla tanınan ekonomist Turhan Bozkurt, kıdem tazminatı konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Seçimlerden sonra kıdem tazminatının tarihe karışacağını belirten Bozkurt, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Seçimlerden sonra kıdem tazminatı tarihe karışacak. İşçilerin ve işverenlerin yeni döneme hazırlıklı olmaları gerekiyor."

Kıdem Tazminatı Fonu ve Yeni Sistem

Eski sistemde kıdem tazminatı, belirli şartların sağlanmasıyla elde edilebiliyordu. Ancak yeni sistemde işçi, sigortalı çalışmaya başladığı ilk günden itibaren kıdem tazminatını hak ediyor olacak. İşverenlerin, işçilerinin kıdem tazminatlarını bir fonda toplaması gerekecek. Bu sayede işten ayrılsa dahi işçi kıdem tazminatı hakkını koruyabilecek.

Görünen o ki, kıdem tazminatı konusunda büyük değişiklikler kapıda. İşçiler ve işverenlerin bu yeni düzene uyum sağlaması bekleniyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU