DESTEK DETAYLARI:

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine 700 bin TL hibe ve 700 bin TL kredi verilecek. Ayrıca, bağımsız bölümlerde oturan malik ya da kiracılara 100 bin TL tahliye desteği sağlanacak. Bu desteklerle toplamda bağımsız bölüm başına 1.5 milyon TL'lik destek sunulmuş olacak.

ÖDEME KOŞULLARI:

Kredi kullanımında 24 aylık geri ödemesiz dönem sağlanacak ve bu süre ruhsat tarihinden itibaren başlayacak. Geri ödemelerde ilk 12 ay faizsiz olacak. Taşınma desteği ise malik oturuyorsa malike, kiracı oturuyorsa kiracıya verilecek ve yıkım öncesi ödenecek.

Gram altın yıl sonu kaç lira olacak? İlk kez açıklandı Gram altın yıl sonu kaç lira olacak? İlk kez açıklandı

KREDİ KULLANIMI VE İPOTEK:

Hak sahiplerinin kredi ve gelir puanına bakılmaksızın kredi verilecek. Kredi tutarının 2 katına kadar tutarda ipotek tesis edilecek. Borcunu ödeyemeyen kişilerin taşınmazları satışa çıkarılacak ve devlet yeni yapılan binada bu hakkı alacak.

GERİ ÖDEME VE TÜFE UYGULAMASI:

Geri ödeme vadesinde tüketici fiyat endeksinin yarısı oranında borçlar güncellenecek. Kredi borcu her güncelleme döneminde değişiklik gösterecek.

HİBE ÖDEMELERİ:

Hibe miktarı müteahhite 3 taksitte ödenecek: su basma seviyesi, taşıyıcı sisteminin bitimi ve inşaatın bitimi olmak üzere. Bu süreç Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yürütülecek ve hak sahiplerine destek sağlanacak.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN