Bakan Şimşek, konut kiralamalarındaki kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024'te sona erecek olan düzenleme konusunda "Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulmayacak ve süre uzatılmayacak" dedi.

Toplantıda yapılan değerlendirmelerde Bakan Şimşek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın uyguladığımız programa tam desteği var. Seçim sonrası da bu program aynı şekilde sürecektir, sabır ve kararlılıkla bunu uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Kira sınırlamalarının devam edip etmeyeceği sorusu üzerine Bakan Şimşek, "Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulmayacak ve süre uzatılmayacak" şeklinde konuştu. Ayrıca, Bakan Şimşek, konut sahiplerine farklı vergi uygulaması planladıklarını belirterek, "Bir kişinin birinci evine farklı, ikinci evine farklı vergi ve evin değerine göre farklı vergi gibi uygulamaları planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Bakan Şimşek, kredi kartı taksit sınırlamaları ve KKM kaynaklı vergi avantajlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Kredi kartı taksit uygulamasının dünyada Türkiye'nin tek olduğunu belirten Bakan Şimşek, bu uygulamanın vatandaşların gelirinden fazla harcamasına neden olduğunu ifade ederek, "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz ve bu uygulamalar vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor, bu iyi bir şey değil" dedi. Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat kaynaklı vergi avantajlarını kaldıracaklarını sözlerine ekledi.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak