Miras paylaşımında korkutan karar: Yıllar sonra evinizi bile alabilirler Miras paylaşımında korkutan karar: Yıllar sonra evinizi bile alabilirler

Ev kuracak gençler ise nikah öncesi senet imzalıyor. Kredide sınırlı limit, kredi kartlarında taksit sayısının düşmesi nedeniyle beyaz eşya ve mobilya artık senetle alınıyor. Sektör temsilcileri senedin kayıt dışına yol açacağını söylüyor.

BDDK SINIRLAMA GETİRDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 1 Ağustos 2023'te kredi kartı taksit sayılarıyla ilgili yeni düzenlemeye gitti ve mobilya ve beyaz eşya alımında kredi kartına taksiti 12 aydan 9 aya indirdi.

KAYIT DIŞINA YOL AÇIYOR

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, kart limitlerinin sınırlı olması ve yeterli ihtiyaç kredisinin çıkmaması nedeniyle son dönemde mobilya sektöründe senetle alışverişin yeniden başladığını söyledi.

ORTALAMA BİR PAKET 150 BİN TL

İstanbul'da farklı markaların beyaz eşya satışı yapan bir firmanın sahibi, düğün öncesi masrafların yüksek olduğunu belirterek, kredi çekemeyen veya kredi kartı limiti düşük olan gençlerin senet imzaladığını ifade etti.

Muhabir: BİROL SANCAK