Şehir fark etmiyor: Artık 81 ilde birden ücretsiz oldu Şehir fark etmiyor: Artık 81 ilde birden ücretsiz oldu

O BANKA KREDİ KARTI TAKSİTLERİNİ KALDIRDI

Son üç yılda ülkemizde artan enflasyon, finansal düzenlemelerde de değişikliklere yol açtı. Enflasyonla mücadele kapsamında alınan kararlar arasında kredi kartı taksitlendirme seçeneğinin kaldırılması da yer alıyor. Bu kapsamda, belirli bir banka tarafından kredi kartı taksitlendirme seçeneği sonlandırıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in daha önce iddiaları yalanladığı düzenleme, seçimlerden hemen sonra hayata geçirildi.

TAKSİT SEÇENEĞİNE SON

Ünlü ekonomist Turhan Bozkurt, sosyal medya üzerinden bu önemli gelişmeyi duyurdu. Seçim sonrasında bankaların kredi kartları ve taksitlerde düzenlemeler yapacaklarına dair söylentilerin ardından, Bozkurt bir banka yetkilisiyle görüştüğünü ve taksitlendirme seçeneğinin iptal edildiğini öğrendi. Kendisine gelen bir mesajda, Denizbank'ın taksitlendirme işlemlerini sonlandırdığı belirtilerek, artık kredi kartıyla yapılan alışverişlerin peşin olarak gerçekleştirileceği ifade edildi.

Bu değişiklikle birlikte, tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarında değişiklikler yaşanması ve peşin ödeme eğiliminin artması bekleniyor. Taksitlendirme seçeneğinin kaldırılmasıyla birlikte, tüketicilerin harcamalarını daha dikkatli bir şekilde planlaması gerekecek gibi görünüyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK