26 Mayıs Salı günü,konferans salonunda gerçekleşen program, bölümün 21. Eğitim-Öğretim Dönemi’ni başarıyla kapatmanın verdiği haklı gururu hem öğrencilerine hem de davetlilerine yaşattı. Final sınavlarından hemen önce yapılan bu etkinlik, öğrencilere bir motivasyon kaynağı oldu.

Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. M. Alaadin Yalçınkaya ve bölüm başkanı Prof. Dr. M. Naci Kayaoğlu'nun açılış konuşmalarının ardındanhem bölüm hem de fakülte birinci ve ikincisi olan öğrenciler, arkadaşlarına ilham olabilmek adına başarı konuşmaları yaptılar. Bölüm üçüncüsü tarafından hazırlanan ve arkadaşlarının KTUDELL (Karadeniz Technical University English Language andLiterature) hakkındaki düşüncelerini yansıtan videosunumu, izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Program, çeşitli sunum ve performanslarla devam etti: hazırlık sınıfı öğrencisinin kendi yazdığı bir deneme; farklı kademelerden öğrencilerin ve bölüm akademisyenlerinin Shakespeare’den Bukowski’ye, Caryl Churchill’denTurgut Uyar’a, Refaat Alareer’dan Mehmet Akif Ersoy’a ve Abdurrahim Karakoç’tan öğrencilerin kendi yazdıkları şiirlerden oluşan bir dinleti; öğrencileri hem günlük hayata hem de eğitim hayatlarına yönelik ilham verici konuşmalar; son sınıf öğrencilerinin profesyonelce sergiledikleri tiyatro performansları ve gitar eşliğinde mini bir konser.

Programa verilen çay-kahve molasından sonra, öğrenciler ve akademisyenler hep birlikte karaoke ile eğlenip unutulmaz bir gün yaşadılar. Program sonunda ise etkinlikte yer alan öğrenciler, bölümün sonraki organizasyonları için yüreklendirilmek adına öğretim elemanlarından teşekkür belgelerini teslim aldılar ve bölüm hafızası için fotoğraflar çektirdiler. Etkinlik, yapılan kapanış konuşması ile sona erdi.

Editör: Birol Sancak