Bu okullardan birisi de Trabzon Yol İş Sendikası Ortaokulu’dur. E-Twinning desteklediği “Tarihimin ve Kültürümüzün kâşifiyim” projesi kapsamında bir ilke imza atıyorlar. Okul öğretmenlerinden Zeynep Duru ve Ferda Şimşek’in öncülüğünde yürütülen projenin amacı, Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan öğrencilerin bulundukları yerdeki tarihi ve kültürel değerleri birbirleriyle paylaşmak ve tanıtmak ve bilgi sahibi olmak.

BİR ANLAMDA ON- LİNE TURİZM

Proje koordinatörü Trabzon Yol İş Sendikası Ortaokulu öğretmeni Zeynep Duru, proje hakkında şunları söyledi. “Projenin amacı, Türkiye'nin farklı şehirlerinde on okuldan kırk beş öğrenci öğretmenleri eşliğinde tarihi ve kültürel zenginlikleri keşfedip,  birbirlerine anlatıyor. Mesela biz Trabzonlu öğretmen ve öğrenciler olarak şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini online ortamında Türkiye’nin farklı 10 şehrinde yaşayan öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Sümela Manastırı, Uzungöl, Ayasofya, Kızlar Manastırı, Vazelon Manastırı, Trabzon Müzesi, Atatürk Köşkü ve dağ ve yaylalarımızı tanıtıyoruz. Bir nevi sosyal ortamda kültür ve turizm faaliyetimiz oluyor. Aynı şekilde diğer 9 farklı ildeki öğrenciler de kendi yörelerindeki tarihi ve kültürel değerlerini bizimle paylaşıyor. Bizlere destek sağlayan okul müdürü Hüseyin Keleş ve paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

SON DERECE MUTLUYUZ

Proje Sorumlusu öğretmenlerinden Ferda Şimşek de “ Özellikle pandemi sürecinde böyle bir projeyle şehrimize ve bölgemize katkı sağladığımızdan dolayı son derece mutluyuz. Projenin amacı tarihi ve kültürel zenginlikleri genç nesillere aktarmak; öğrencilere iş birliği, öz güven,  sorumluluk, dostluk, vatanseverlik ve yardımseverlik duyguları kazandırmaktır.

Editör: TE Bilisim