Gram altın alırken mutlaka sertifikalı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Altın Fiyatlarındaki Artış ve Yatırımcı Tercihleri

Şakar, son bir hafta içinde gram altın fiyatında yaklaşık 100 TL civarında bir artış yaşandığını ifade etti. Yatırımcıların altına olan ilgisinin arttığını belirten Şakar, fiyatların yükselmesiyle birlikte alım yapanların sayısının arttığını, bozdurmak isteyenlerin ise fiyatın biraz daha artmasını beklediğini dile getirdi. Şakar, altının yıl sonuna kadar veya seçimlerden sonra 3 bin 500 TL'yi görebileceğini söyledi.

Güvenilir Alışveriş İçin Mağazalardan Alınmalı

Bedelli askerlikte flaş zam: Artık gidenlerden bu para alınacak Bedelli askerlikte flaş zam: Artık gidenlerden bu para alınacak

Şakar, kesme altın olarak bilinen ve sertifikasız, garantisiz olan altınların güvenilir olmadığını belirtti. Güvenilir altın almak isteyenlerin mağazalardan almalarını tavsiye eden Şakar, merdiven altı yerlerden ucuzuna alınan kesme altınların bozdurulması durumunda sıkıntı yaşanabileceğini ifade etti. Şakar, vatandaşların sertifikalı ve garantili altınları tercih etmeleri gerektiğini söyledi.

Trabzon Hasırının Fiyatında Artış

Altın fiyatlarındaki artışın Trabzon hasırı gibi dünyaca ünlü ürünleri de etkilediğini belirten Şakar, Trabzon hasırının fiyatının neredeyse otomobil fiyatlarına ulaştığını açıkladı. Takım olarak 300, 400 ve 500 bin TL'ye kadar fiyatlanan Trabzon hasırının, önceki döneme göre 20-30 bin TL zamlandığını ifade etti.

Editör: Birol Sancak