Etkinlik, KKTC’nin kültürel ve gastronomik zenginliklerinin uluslararası alanda tanıtılmasını hedefleyen önemli bir organizasyon oldu. Etkinlikte, CEESS Global Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu Ak Parti Kurucularından 24. Dönem milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Belma Satır, AK Parti Milletvekili Nilhan Ayan, Kültür ve Turizm önceki Bakan yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanına vekaleten Müsteşar Sayın Serhan Aktunç, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fatma Demir, eski TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, ünlü Tarihçi Yazar Sema Soykan, beslenme uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) Başkanı Gürkan Boztepe gibi isimler yer aldı. Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği’nin Emlak Komitesi ve CEESS Global Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu, “Yavru Vatan Kıbrıs” ile kültürel ve ticari ilişkilerin daha da güçlenmesi adına katılımcıları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etmeye davet etti. Etkinlik sırasında, KKTC’nin kendine özgü gastronomik ürünleri misafirlere ikram edildi. Hellim peyniri ve özel peynir çeşitlerinden oluşan sunumlar büyük ilgi gördü. Etkinliğin sonunda konuklara, KKTC’nin sembolü haline gelen hellim peyniri ve özel peynir tahtaları hediye edildi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gastronomisinin Türkiye’de tanıtıldı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) gastronomisini tanıtmak amacıyla GTD tarafından düzenlenen özel bir basın kahvaltısı, CEESS Global ve Ceyhun Tunalı Sons ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT
Yorumlar
Çok Okunanlar

Trabzon Transfer Bombasını Sonunda Patlattı: Oyuncuyu Videoyla paylaştı

Ounahi İçin Dev Rekabet: Trabzonspor ve Barcelona Karşı Karşıya

Trabzonspor’da Visca Krizi! Kasımpaşa Maçı Sonrası Taraftardan Büyük Tepki

Maçka’dan Akçaabat ve Düzköy’e Uzanan Dev Yol Projesi Başladı

Trabzonspor’da Orta Saha Krizi Derinleşiyor: Onuachu 10 Numara Rolünde, Tekke’ye Eleştiri Yağdı

Süper Lig’de Hakem Skandalı: Anadolu Kulüpleri Yine Biçildi!