Trabzonspor’da 3 önemli oyuncumuzun virüse yakalanması bizleri derinden üzmüştür. Bu evlatlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyor, biran önce bu lanet hastalıktan kurtulup normal yaşamlarına döner diye dua ediyoruz.
 
Trabzonspor’un bu haftadaki rakibi sezona flaş transferler yapan ve bana göre de şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Fenerbahçe’ydi. Her iki takım arasındaki oyuncu profiline baktığımızda aradaki lider oyuncu kalitesini hemen görebiliyoruz. Örneğin Fenerbahçe’de Gustavo, Ozan ve Sosa gibi lider vasıflı oyunculardan bizde 1 tane bile yok. Bu durum bizim açımızdan büyük bir kayıptır. Bu kötü faktörlerin yanında da iki oyuncumuzun olmayışları Trabzonspor’a zor anlar yaşattı.
 
Bizler Trabzonspor’a eleştiriler de yapacağız övgüler de yağdıracağız ama herkesin bilmesi lazım ki bu takım bizim takımımız bizler hep Trabzonspor’un daha iyi olabilmesi için yazıp çiziyoruz.  Türkiye’deki futbola baktığımızda milli takımımızda bile bir düşüş var. Bunun yanında Avrupa arenasındaki Türk takımları çok kötü neticeler alarak saf dışı kalmışlar, demek ki Türk futbolunda gözle görülür bir düşüş var.  Tabi buna Trabzonspor’un da dahil etmek lazım. Aslında bizim istediğimiz Trabnzonspor’un bu kadar giden kötü gidişatını bırakıp bir an önce lig ağırlığını koymasıdır.
 
Bu da ancak kaliteli bir antrenörle yapılabilir. Bakın geçen sene hiç bir derbiyi kaybetmeyen Trabzonspor, bu sezon oynadığı 6 maçın 3’ündejki derbilerden puan dahi alamadı.
Peki bu oyuncu kadrosunu kuranlar mı suçlu yoksa bizler mi?
 
Eğer uyarıda bulunmak suçsa kesilecek cezayı da bize kesin. Aksi takdirde bu kötü gidişatın hesabı verilmelidir.
 
GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK
 
Lige çok kötü bir başlangıç yapan Trabzonspor’da gündem teknik ekip ve alınan başarısız sonuçlardı. Fakat bizim sevgili başkanımız gündemi değiştirmek için hemen bir bahane buluyor. Örneğin Başakşehir yenilgisinin ardından Hugo ve Djaniny imza töreni düzenleyip biraz da olsa kötü gidişatı unutturup niyeti taraftarlarımızın aklını başka yöne çekmekti.
 
Şunu da belirtmek isterim ki; biten her maç geride kalır ve önümüzdeki maç konuşulmaya başlanır. Fakat bizim bu kadromuzla gelecekle ilgili konuşulabilecek hiçbir şey söz konusu bile değildir.

Çünkü ne futbolcularımızı ne de hocamızın ne yapmak istediğini kimse çözemedi. Şahsen Eddie Newton’ın 5 maç gideceğini söylemiştim ama o kendisine yeni kondisyoner ve yeni yardımcı getirdi. Herhalde kovulmayacağından emin olmuştur diye düşünmüyor değilim.