Mehmet Şimşek'in Sözleri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçmişte yaptığı açıklamalarda ücret artışlarının hedef enflasyona göre yapılacağını belirtmişti. Şimşek, dar gelirli kesimlerin alım gücünün kalıcı olarak artırılmasının enflasyonun düşürülmesiyle mümkün olacağını vurgulamıştı.

TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın Değerlendirmesi

Parası faizde olana müjde gibi haber: Alacakları para açıklandı Parası faizde olana müjde gibi haber: Alacakları para açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon raporunda maaş zamlarına dikkat çekerek, Ocak ayı enflasyonundaki yükselişin asgari ücret artışını etkilediğini belirtmişti. Ücret ayarlamalarının talep üzerindeki etkilerini yakından takip ettiklerini ifade etmişti.

Bu açıklamalar, gelecek dönemde maaş artışlarının belirlenmesinde hedef enflasyonun önemli bir belirleyici olacağını ve yeni düzenlemelerin bu yönde olabileceğini göstermektedir.

Enflasyon raporunda maaş zamlarına değinen TCMB Başkanı Fatih Karahan, Ocak ayı enflasyonunda yaşanan yükseliş için, “asgari ücret artışının öngörülerimizin üzerinde gerçekleşmesinin de etkisi hissedilmiştir. Ücret ayarlamalarının talep üzerindeki yansımalarını yakından takip edeceğiz” demişti.
TAKA/AYŞE SANCAK
 

Editör: Doğukan ÖZKURT