AK Parti Maçka Belediye Başkan Adayı Koray Koçhan, ADEM'in dezavantajlı gruplara hizmet sunacağını, devlet-millet kaynaşmasını güçlendireceğini ve aile bütünlüğünün korunmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Kadınlar İçin Büyük İmkanlar

038Bf000 11Fc 4663 9Ec6 6205D1758D97
Başkan Koçhan, ADEM'in kadınlara meslek edinme fırsatı sunacağını vurgulayarak, bir araya gelerek sosyalleşmelerine imkan sağlayacağını ifade etti. ADEM'de geleneksel Türk Mutfağı, iğne oyası, dikiş nakış, el sanatları, bilgisayar kursu, Kur'an-ı Kerim okuma/yazma gibi alanlarda eğitimler verileceğini belirtti. Bu eğitimler sayesinde kadınların üreterek, yöresel satış reyonlarında ürünlerini satarak gelir elde edebileceklerini ve ev ekonomilerine katkı sağlayabileceklerini söyledi. Başkan Koçhan, projenin kadınların ülke ve ev ekonomilerine katkı sağlamaları, meslek edinmeleri ve sosyalleşmeleri için büyük bir fırsat olacağını dile getirdi.

Aile Destek Merkezi Nedir?

Arı Kovanlarını Maske ve Eldiven Olmadan Açan Arıcı, Tehlikeye Davetiye Çıkarıyor Arı Kovanlarını Maske ve Eldiven Olmadan Açan Arıcı, Tehlikeye Davetiye Çıkarıyor

48719Bd6 40D9 4B1A 87Bc A4Aa038412F5
Aile Destek Merkezleri (ADEM), kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerini desteklemeyi ve toplumsal entegrasyonlarını sağlamayı amaçlayan merkezlerdir. Dezavantajlı gruplara hizmet sunarak, devlet-millet kaynaşmasını güçlendirmeyi ve aile bütünlüğünü korumayı hedefler. ADEM'ler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesinde faaliyet gösterir ve kadınlara yönelik çeşitli kurslar, eğitimler ve destek programları düzenlerler.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA