Uzmanların Açıklamaları:

İmperial Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Hava Aydın, solunum yolu virüslerinin özellikle havaların soğumaya başladığı Eylül ayından Mart sonuna kadar etkili olduğunu ifade ediyor. Maske kullanımının azalmasıyla birlikte, solunum yolu virüslerinin yeniden canlanmaya ve yayılmaya başladığını vurguluyor.

Whatsapp Image 2024 02 09 At 12.12.38 (1)

Vakaların Artışı ve Riskler:

Dikkat! Bozuk Çorba Felce Neden Olabilir: Genç Kadının Acı Deneyimi Dikkat! Bozuk Çorba Felce Neden Olabilir: Genç Kadının Acı Deneyimi

Dr. Aydın, hastalara gelen yakınmalarda özellikle grip belirtilerinin daha ağır seyrettiğini ve geçmiş yıllarda bağışıklık kazanılamadığı için vücutların virüslere karşı savunmasız olduğunu belirtiyor. Artan vakalar nedeniyle yoğun bakımların doluluk oranlarının yükseldiğini ve Mart sonuna kadar vakaların artmasının beklendiğini söylüyor.

Whatsapp Image 2024 02 09 At 12.12.38 (2)

Önlemler ve Öneriler:

Dr. Aydın, halkı solunum yolu virüslerine karşı dikkatli olmaya ve gerekli önlemleri almaya çağırıyor. Grip aşısının özellikle risk grubundaki kişilere yapılmasının önemini vurguluyor ve hastaların semptomlarında uzamalar veya ağırlaşmalar yaşanıyorsa mutlaka bir sağlık profesyoneline başvurmalarını öneriyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA
 

Editör: Doğukan ÖZKURT