Trabzonspor Taraftarlarından Yönetim Kuruluna Çağrı! Trabzonspor Taraftarlarından Yönetim Kuruluna Çağrı!

İSKENDER GÜNEN (SABAH): İkinci devrede oyunu kontrol eden ve bazı tehlikeler dışında rakibe gol pozisyonu vermeyen bir Trabzonspor vardı. Ama dün bir kez daha görüldü ki Onuachu bu takım için olmazsa olmaz bir isim. Sörloth ve Cornelius gibi iki önemli oyuncudan sonra gelen Onuachu'nun o zamanki kadro zenginliğinden daha alt seviyedeki bugünkü takımda çok büyük katkılar yaptığı düşüncesindeyim. Dün de attığı golden başka oynadığı oyunla rakip savunmayı en fazla rahatsız eden isimdi. Orta alandan gerekli yardımı görmemesi- ne rağmen attığı golle üç puanı getirdi.

OLCAY ÇAKIR (FANATİK): Kupa finali öncesi zor rakibe karşı adeta üçüncülük için final de oynamış oldu Trabzonspor. Elbette yoruldular. Ancak taktik disipline bu kadar sadık, sert ve temaslı oynayan bir rakibe karşı mükemmel bir final antrenmanı da yapmış oldular. Kafalar kupa finalinde hem kaybetmemek hem kazanmak hem sertliklere temasla ve aynı dozda yanıtlar verebilmek son derece önemliydi. Prestijli bir oyun, kupa finali öncesi gövde gösterisi, ligde de üçüncülük... Abdullah Avcı hem elindeki en ideali sahaya sürdü hem de en idealiyle alkışlık mücadele ve oyun çıkardı. Kupaya hazırlık da böylece mükemmel şekilde yapılmış oldu. Daha ne olsun!

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ): Dün Onuachu şanslı gününde olmasaydı yine sakatlanabilirdi. Hakem Kaan Numanoğlu bu sertliklere göz yumdu. İkinci yarıda çok daha iyi futbol oynayan bir Trabzonspor izledik. İyi paslaştılar, hızlı oynadılar. 76'da karşı karşıya pozisyonda Fountas'ın kaçırdığı bir gol var ki... Meunier, Vişça, Bardhi, Onuachu ve Denswil harika bir maç çıkardı. Kupa finali öncesinde büyük moral depoladı Trabzonspor! Ligi üçüncü bitirmeyi de garantiledi bordo-mavililer! Kupa Şampiyonluğu da gelirse, başarılı bir sezon olacak Trabzonspor adına! Abdullah Avcı'yı da tebrik etmek lazım. Bu takımla ligi üçüncü bitiriyor. 'Kupa Avcı'sı, perşembe günü bir tarih daha yazmaya çok yakın!

ENGİN KEHALE (HÜRRİYET): Abdullah Avcı’nın en yetenekli üç ayağı, Visca-Meunier-Onuachu iş birliğinden ilk yarının uzatma dakikalarında gelen gol, iyi geçmeyen bir devreyi bir anda bambaşka bir noktaya getirdi. Maçın başından beri Nijeryalı’nın dibinden ayrılmayan Ba’nın bir anlık dalgınlığının da payı var tabi ki. İkinci yarıyı kontrol oyunuyla, biraz daha rahat geçiren bordo mavililer, 73. dakikadaki üst üste iki pozisyon dışında tedirgin olmadan üç puanı aldı. Şimdi sıra, sezonun 2. hedefinde. Avcı, kupayı da kazanırsa beklentileri fazlasıyla karşılamış olacak.

Editör: Birol Sancak