Sevgili Okurlar; Tek dileğimiz ülkemiz için en doğru, en hayırlı olanın tecelli etmesidir. Siyasiler seçime sayılı günler kala adeta yerinde oturamıyor. Sahada büyük bir heyecanla seçim çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde milletvekili aday adayları mülakata çağırıldı. AK Parti’de Trabzon’un 1 numarasını herkes merak ediyor. Son kulis bilgilerine göre Sanayi ve Enerji Bakanı Mustafa Varank önde görülse de siyasette her an her şey olabilir. Muhalefette ise marka bir isimden ziyade çalışkan isimler öne çıkıyor. İsimlerin çok önemli olduğu bu yarışta adayların netleşmesine çok az bir süre kaldı. Esas yarış o zaman başlayacak.

OY PUSULASINDAKİ YERLER BELİRLENDİ

Değerli Okurlar; Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlemesi için çekilen kurada 1. sırada Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, 2. sırada Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, 3. sırada Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 4. sırada Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan yer aldı. Cumhurbaşkanı seçimi için oy pusulalarının basımına 12 Nisan'da, milletvekili seçiminde kullanılacak oy pusulalarının basımına ise 19 Nisan'da başlanacak. Seçim takvimine göre 2 Nisan'da muhtarlıklarda listeler askıdan indirilecek. 8 Nisan'da ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapılacak. 9 Nisan'da milletvekili aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek. 19 Nisan'da da milletvekili kesin aday listeleri ilan edilecek.

TURİZM SEZONUNA HAZIR MIYIZ?

Sevgili Okurlar; Trabzon turizm sezonu öncesi eksikliklerini gidermek istiyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Havalimanının mevcut şartlarıyla yoğun uçak ve yolcu trafiğini artık kaldıramadığını belirtti. Yıllardır gündemde olan havalimanı için acilen iyileştirme yapılması bekleniyor. Yatırım planında olmasına rağmen henüz bir adım atılmaması turizm sezonunda geçtiğimiz yıl yaşanılan izdihamın bu senede düzelmeyeceği öngörülüyor.

 Diğer taraftan ise  Trabzon'dan Rusya'nın Karadeniz'deki en önemli liman kentlerinden olan Soçi'ye 9 yıl aradan sonra 1 Mayıs'ta feribot seferlerinin yeniden başlayacak. Öte yandan sökülmelerin meydana gelmesi ile tartışmalara neden olan Kahramanmaraş caddesinin zemini yenileniyor. Haziran ayı içerisinde cephe sağlıklaştırması çalışması ile birlikte zemin de bütünüyle değiştirilecek. Belediyenin para harcamayacağı yeni zemin turizm sezonuna yetiştirilmeye çalışılacak.

TRABZONSPOR YENİDEN DOĞACAK

Değerli Okurlar; Trabzonspor’da Ertuğrul Doğan başkanlığındaki yeni yönetim ilk resmi maçına Kayserispor mücadelesiyle çıktı. Bu yıl sadece Türkiye kupası hedefi olan Bordo-Mavililer ligde de toplayabileceği kadar 3 puan toplayıp en üst sıralarda ipi göğüslemek istiyor. Trabzonspor’da hiçbir zaman iddiasız olmaz. Gelecek sezon için çalışmaların yoğun bir şekilde yapıldığı Trabzonspor’da öncelik teknik hocanın belirlenmesi. Daha sonra maliyetlim oyunculardan kurtulup daha az bütçeyle daha verimli bir takımın oluşturulması. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve yönetiminin işi zor. Bir yandan ekonomiyi düzeltip diğer taraftan saha sonuçları almak büyük beceri istiyor. Taraftarında desteğiyle bütün bu zorlukların altından kalkıp yeniden şampiyonluğa ulaşmak büyük bir başarı hikayesi olur. Trabzonspor bu hikayeleri daha önce çokça yazdı. Yeniden hep birlikte yazabiliriz.

Editör: TE Bilisim