İBRAHİM USTA.’ Kitaba da bu başlık atıldı. Aylardır süren çalışmayı da tamamlardık ve matbaaya Dursun Ali Sakarya kardeşimize teslim ettik. Emeği geçen sevgili ağabeyi Mustafa Usta, Serdal Şahin, Emine Ayaz kardeşlerimize yürekten teşekkürler. İbrahim’in can dostları Yusuf Turgut ve Zihni Ağırman’ın kaleme aldığı 371 sayfa ve bine yakın fotoğrafın yer aldığı kitap vefat yıldönümünde İbrahim Usta’nın dostlarına dağıtılacak.

KARAL: NASIL BAŞARDINIZ?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Türkiye’de son yıllarda hızla artan gıda fiyatlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) verilerine göre pandemi sonrası dönemde dünya genelinde gıda fiyatları ortalama yüzde 41 artarken, Türkiye’de bu artışın yüzde 700’ü aşmasının ciddi bir ekonomik ve sosyal sorun haline geldiğini belirten Karal, “Pandemi tüm dünyayı etkileyen küresel bir kriz olduğuna göre, dünyada ortalama yüzde 41 olan gıda enflasyonunun Türkiye’de yüzde 700’ün üzerine çıkarılması nasıl ‘başarılmıştır’?” diye sordu.

EMEKLİYİ DUYUN!

Birleşik Emekliler Sendikası(BES) Trabzon şube başkanı Kenan Uzun yaptığı yazılı açıklama ile Mayıs ayında emeklilere iyileştirme getirilmesini istedi. İşte o açıklama: “Ocak ayında Emekli maaşlarına zam oranını Pinokyo TÜİK %12.19 olarak açıkladı.

Mart ayından itibaren, Tüketim ürünlerine gelen bize göre Zam iktidara göre ise Güncellemeyle Emekliye verilen artış sıfırlanmış olup Nisan ayında ise Emekli maaşları eksiye düşmüş durumda Öncelikle Nisan ayında Elektrik ve Doğalgaza gelen bize göre %25'lik zam İktidara göre güncelleme Emeklinin yaşama tutunmasını mümkün kılmamakla birlikte Emekli artık Gıdaya ulaşamıyor aldığı maaşın yarısı fatura giderlerini karşılamakta. Biz Emekliler sorunlarımıza kör pencere, taş duvar olan iktidara ve Çalışma bakanına taleplerimizi birkez daha tekrarlıyoruz. Emekliler olarak geçinemiyoruz. Mayıs ayında Ara zam istiyoruz. Sizin tabirinizle Güncelleme istiyoruz.”

MERMERTAŞ’I YIKAN HABER

Trabzon'un başarılı gazetecilerinden Yunus Mermertaş'ın kayınvalidesi Sevim Arslan hayatını kaybetti. Çömlekçi Mahallesi’nde bu sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 66 yaşındaki Sevim Arslan hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Sevim Arslan'ın Trabzon’un sevilen gazetecilerinden Yunus Mermertaş’ın kayınvalidesi olduğu öğrenildi. Arslan’ın cenazesi bugün(17 Nisan 2026 Cuma) günü, Cuma namazının ardından Çaykara Taşkıran Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrası Taşkıran Mahallesi Kabristanlığı’nda toprağa verilecek. Sevim Arslan’a Allah’tan rahmet, meslektaşımız Yunus Mermertaş ve kederli ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

VALİ ŞAHİN’DEN AKÇAABAT SÖĞÜTLÜ’YE ZİYARET

Trabzon Günleri’nde Renkli Anlar: Vali Şahin Kolbastı Ritmine Dayanamadı
Trabzon Günleri’nde Renkli Anlar: Vali Şahin Kolbastı Ritmine Dayanamadı
İçeriği Görüntüle

Trabzon Valisi Tahir Şahin, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar ve Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ile birlikte Söğütlü Mahalle Muhtarlığını ziyaret etti. Ziyarette Muhtar Neşe Kuruçelik ile bir araya gelen heyet, mahalleye ilişkin ihtiyaç ve talepler üzerine istişarelerde bulundu. Vali Şahin, nazik ev sahipliğinden dolayı Muhtar Kuruçelik’e teşekkür etti.

ESNAFTA BİRLİK MESAJI MI?

Şehrin ticaret koridorlarında bugünlerde en çok konuşulan konu, esnaf odalarındaki bayrak değişimleri ve bu değişimlerin ardından gelen "hayırlı olsun" turları. Ancak geçtiğimiz gün gerçekleşen bir ziyaret var ki, sadece bir nezaket ziyareti olarak okunup geçilmemeli. Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara, güven tazeleyerek yeniden koltuğuna oturan Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Baş ve ekibini ziyaret etti. Dışarıdan bakıldığında iki başkanın el sıkışması rutin bir protokol gibi görünebilir. Ancak kulislerde konuşulanlara göre bu kare, esnaf teşkilatı içindeki "konsolidasyon" sürecinin en net fotoğrafı. Metin Kara, bu ziyaretiyle aslında "Teşkilatımızda parçalanma yok, aksine kenetlenme var" mesajını tabana çok net bir şekilde yaydı. Seçim maratonundan başarıyla çıkan İsmail Baş’ın, Birlik nezdindeki kredibilitesinin ne kadar yüksek olduğu bu ziyaretle tescillenmiş oldu. Trabzon gibi esnaf kültürünün şehir kimliğine yön verdiği bir yerde, "Bakkallar Odası" her zaman amiral gemisidir. Kara’nın burayı birincil öncelik yapması, gelecek dönemdeki stratejik hamlelerin de işaretçisi. Konuşulan o ki; Metin Kara ve İsmail Baş arasındaki bu samimi diyalog, sadece tebrikle sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki günlerde yerel esnafın zincir marketlere karşı korunması ve şehir içi ticaretin canlandırılmasına yönelik "ortak bir eylem planı" duymaya hazırlıklı olun.

BTP LOKMA DAĞITTI

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Akçaabat İlçe Teşkilâtı, merhum Genel Başkan Prof. Dr. Haydar Baş’ın vefatının 6. yıl dönümü vesileyle Akçaabat Atatürk Parkı’nda lokma dağıtımı gerçekleştirdi. BTP İlçe Başkanı Ali Haydar Topcu ve ilçe yöneticilerinin parti üyeleri ve Akçaabatlılarla bir araya geldiği etkinlikte Merhum Haydar Baş’ın ruhu için Fatiha da okundu.

OSBÜK HEYETİ TİCARET BORSASI’NA ZİYARET

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ve beraberindeki heyet, Trabzon Ticaret Borsası’nda fındık başta olmak üzere bölge ekonomisi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek bölge ekonomisine dair önemli başlıklarda görüş alışverişinde bulundu.

USTA’DAN MEŞELİ’YE ZİYARET

Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, gerçekleştirdiği okul ziyaretlerini hız kesmeden sürdürüyor. Müdür Mehmet Usta’nın ziyaretlerindeki son durağı ise Meşeli İlkokulu/Ortaokulu oldu. Eğitim kurumu ziyaretinde Okul Müdürü Soner Çavuşoğlu tarafından karşılanan Müdür Usta, ilk olarak okul öğretmenleriyle biraraya geldi. Öğretmenlerle çalışmalarıyla ilgili olarak sohbette bulunan Usta, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere derslerinde eşlik etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ