Bank of America ve Morgan Stanley'den TCMB Faiz Politikası Analizi

Bir gramını bile sakın satmayın! Altın öyle bir değerlenecek ki... O tarihe kadar elinde tutan parayı buldu Bir gramını bile sakın satmayın! Altın öyle bir değerlenecek ki... O tarihe kadar elinde tutan parayı buldu

Bank of America (BofA) Securities ve Morgan Stanley ekonomistleri, ikinci çeyrekte TCMB'nin yeniden faiz artırma olasılığını değerlendirdiler. BofA Ekonomisti Zümrüt İmamoğlu, talep üzerindeki etkilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi durumunda, ikinci çeyrekte ek faiz artışlarının mümkün olabileceğini belirtti. Ancak, bu senaryonun ana öngörü olmadığını ve bu yıl için faiz indirimi beklemediklerini vurguladı.

Morgan Stanley ekonomisti Hande Küçük ise politika faizinin yılın son çeyreğine kadar yüzde 45 seviyesinde sabit tutulacağı tahminini koruduklarını belirtti. Ancak, Küçük, enflasyon risklerinin artmasıyla ikinci çeyrekte ek faiz artırımı riskinin yükseldiğini ifade etti. Ek faiz artırımlarının daha olası hale gelmesine işaret eden faktörlerden biri olarak, enflasyon risklerinin vurgulanması gösterildi.

Rapor ayrıca, Merkez Bankası'nın ek faiz artırımı yapmadan önce Şubat ve Mart ayı enflasyon verilerini bekleyeceği öngörüsüne de yer verdi. Bu verilerin, TCMB'nin politika kararlarını etkileyebileceği ve faiz politikasında önemli bir belirleyici olabileceği vurgulandı.

Muhabir: AYŞE SANCAK