Çelik'in verdiği bilgilere göre, hava sıcaklıkları özellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yoğunlaşacak. En yüksek sıcaklıkların Adana'da 32 dereceye kadar çıkması beklenirken, Güneydoğu Anadolu'da ise 30-31 dereceye ulaşması tahmin ediliyor. İlçe bazında bu sıcaklıkların daha da yükselebileceği belirtiliyor.

Türk Hava Yolları ve İş Ortaklarının Tarihi İş Birliği Lansmanı Türk Hava Yolları ve İş Ortaklarının Tarihi İş Birliği Lansmanı

Batı bölgelerinde ise sıcaklıkların artmasıyla aralıklarla yağışlar bekleniyor. Kıyı Ege ve Kuzey Ege'de kısa süreli sağanak geçişlerinin olacağı ifade edilirken, bu yağışların gün boyu sürmeyeceği vurgulanıyor.

Öte yandan, hafta sonuna doğru kuzeybatı bölgelerinde geniş çapta yağışlar bekleniyor. Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Batı Karadeniz'de yağışların görülmesi öngörülüyor.

Büyükşehirlerdeki hava durumuna da değinen Çelik, Ankara'da cumartesiye kadar yağış beklenmediğini, sıcaklıkların hafta içi 26-28 derece civarında seyredeceğini, hafta sonu ise 22 dereceye kadar düşeceğini belirtti. İstanbul'da ise perşembe ve cuma günleri kısa süreli, gök gürültülü sağanaklar beklenirken, hafta sonu sıcaklıkların 19-20 dereceye kadar düşeceği ifade ediliyor. İzmir'de ise önümüzdeki günlerde kısa süreli sağanak geçişleri beklenirken, hafta sonuna doğru sıcaklıkların 4-5 derece düşeceği ancak yine de mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bildiriliyor.

TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Birol Sancak