Hava Durumu Değerlendirmesi:

Yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu olduğu belirtilirken, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği ifade edildi.

Kuvvetli Yağış Uyarısı:

MSB Duyurdu: Suriye ve Irak'ın Kuzeyinde 15 Terörist Etkisiz Hale Getirildi! MSB Duyurdu: Suriye ve Irak'ın Kuzeyinde 15 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

İç Anadolu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar beklenirken, İzmir ve çevrelerinde çok kuvvetli yağışların görülmesi bekleniyor. Bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabilir. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.

Sarı Kodlu Uyarı Verilen İller:

Ankara, Çorum, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale

Sarı kodlu uyarı, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu belirtir. Meteorolojik hadisenin olağandışı olmamakla birlikte, etkilenen illerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

Kaynak: İNTERNETHABER