Trabzonspor Basketbol Takımı Farklı Galibiyet Aldı Trabzonspor Basketbol Takımı Farklı Galibiyet Aldı

İlk yarıda her iki takımın da fırsatlar yakaladığı ancak gol olmadığı bir mücadeleyle geçildi. Ancak ikinci yarıda Macaristan, penaltı kazandı ve Szoboszlai'nin attığı golle öne geçti. Milli Takım, geriye düşmesine rağmen rakip yarı alanda üst üste ataklarla gol aradı ancak skor değişmedi ve maç 1-0'lık Macaristan üstünlüğüyle sonuçlandı.

A Milli Takım, bir sonraki hazırlık maçını 26 Mart'ta deplasmanda Avusturya ile oynayacak. Ancak bu maça, ilk 11'de başlayan Rıdvan Yılmaz'ın sakatlığı nedeniyle eksik çıkacaklar. Yılmaz'ın yerine Mert Müldür maça dahil oldu. Ayrıca, aday kadroya ilk kez davet edilen Can Uzun, ikinci yarıda oyuna dahil olarak milli formayla ilk maçına çıktı.

Maçta dikkat çeken bir diğer nokta ise Enes Ünal'ın yaklaşık bir yıl aradan sonra milli formayla sahaya çıkması oldu. Enes Ünal, milli formayla son maçını 2023 yılında oynamıştı ve uzun bir sakatlık sürecinin ardından tekrar milli formayla sahalara döndü.

Ayrıca, maçla birlikte Hakan Çalhanoğlu, A Milli Takım formasını en fazla giyen oyuncular sıralamasında 8. sıraya yükseldi ve Hamit Altıntop'u geride bıraktı. Hakan Çalhanoğlu, 83. kez milli formayı giyerek bu alandaki kariyerinde önemli bir başarıya imza attı.

Editör: Birol Sancak