Kötü başlayıp, iyi devam ettirip ama sonunu getiremediğimiz bir sezonun daha sonuna geldik. Bu maç ile 41nci haftayı da tükettik. Trabzonspor'un maça başlamadan önce üstünde ki Galatasaray ile arasında 11, altındaki Atakaş Hatay ile arasında 7 puan fark vardı. Demem o ki Trabzonspor, bu ve bundan sonraki maçı 7-0, 8-0 gibi farklı bir skorla kazansa da, 3-0, 4-0 gibi vahim bir skorlarla kaybetse de puan cetvelindeki yerinde bir oynama olmayacaktı.

Velhasıl uzun lafın kısası maç öncesi tam gazozuna bir maç görünümündeydi. Lakin ufak, tefek çocukluğumuzda içtiğimiz, küçük cam şişedeki yüzbin baloncuk yuttuğumuz bir içimlik gazozlardan değil. Galip tarafın kasasına 2 milyon 250 bin Tl, beraberlikte tarafların kasasına 1 milyon 125 bin TL  koyacağı, böylesine meteliğe kurşun atılan bir dönemde büyük, kocaman, mega, Maxi bir gazoz diyebiliriz.

Djaniny'nin yokluğunda santrafor mevkisine Ekuban, Ekuban'dan boşalan sağ kanada Abdülkadir Ömür, Ömür'den boşalan on numara mevkisine Bakasetas, Bakasetas'tan boşalan 8 numara mevkisine de her mevkininin yedeği Kamil Ahmet monte edilmiş. Özetlemek gerekirse kadroda 1 santrafor olmayışı 4 oyuncunun mevkisinin değişmesine neden olmuş.

Sadece bu bile ne denli kötü bir kadro mühendisliği ile kadronun inşa edildiğinin göstergesi gibiydi.

Dakika 19'da Serkan Asan'ın gördüğü kırmızı kart ise tecrübesiz, yetersiz bir oyuncunun takımın başını nasıl derde sokabileceğinin uygulamalı örneğiydi sanki.

Sezon başından bu yana gol üretmekte zorlanan Fırtına, Djaniny'nin yokluğunda birde eksik kalınca pozisyon üretmekte iyice zorlandı. Rakip Konyaspor da  gelmeyince koca 45 dakika bir tane ciddi  pozisyon, bir tane gol göremeden neticelendi.

İkinci yarı ilk yarıya nazaran daha hareketli başladı. Rakibinin eksik kalmasını fırsat bilen Konyaspor'un daha önde oynamaya çalıştığını gördük. Hal böyle olunca da arkada daha geniş alanlar bıraktılar. Böyle bir anda Ekuban'ın indirilmesi ile kazanılan duran topta, duran topların usta ismi Baker güzel bir golle takımını öne geçirdi.

Trabzonspor'un golü (64) ile Konyaspor'un golü (80) arasında geçen 20 dakika evsahibi Konyaspor'un mutlak hakimiyetinden bahsedebiliriz. Öyle pozisyonlar ki,  gol geliyorum dedi dersek abartmış olmayız. Buna rağmen Beraberlikten sonra galibiyeti kaçıran tarafın Trabzonspor olduğunu da söylemeliyim. N'wakaeme'nin kafa vuruşunun direkten sahaya dönmesi oyunun kader anıydı bana göre.

Yaklaşık 80 dakika bir kişi eksik oynanan Konya deplasmanında bir puan hiç yoktan iyidir.

Son bir dip not düşeyim; Bir oyuncunun yerini doldurabilmek için hocanın dört oyuncunun mevkisini değiştirmesi kadronun mühendisine isyan gibiydi.

Ders alınması dileklerimle...