Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Murat Zorluoğlu: 5 yıl önce başladık aynı günde devrediyoruz. Kalbimiz ferah Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini birlikte Ortahisar Belediye Başkanı olarak görev yaptığımız Ahmet Metin Genç’e devretmenin huzuru içerisindeyiz. Bütün projelerimizin içinde Ortahisar Belediye Başkanı olarak kendileri vardı. Bu bayrağı çok daha ileriye taşıyacak ve daha da arttırarak devam ettirecek. Ben de nerede olursam olayım kendisine her zaman destek olacağımı bir kez daha ifade etmek isterim. Önemli projeler yaptık. Tek tek girmeyeceğim gerçekten Trabzon’da son 5 yılda yerel hizmetler anlamında Trabzon’un çehresini değiştiren Trabzon’da büyük bir değişimi ve dönüşümü ortaya koyan projeler gerçekleştirdik. Trabzon’un ihtiyacı bitmez. Hafif raylı, sanayi siteleri taşınması Boztepe olmak üzere kırsal alanlardaki hizmetleri başkanımız inşallah gerçekleştirecek. Her giden belediye başkan bir borç durumunu açıklıyor. Kimsenin aklında kalmasın diye mevcut durumu açıklamak istiyorum.
2019’da devraldığımızda borcumuz 300 milyon liraydı, 2019 yılı bütçemizin %40’ına tekabül ediyordu. Devrederken borcumuz 1.6 milyar TL bu borç bütçemizin %21’ine tekabül ediyor. Reel olarak bakıldığında enflasyon olarak borcun artmadığını söyleyebilirim. Benzer bir durum TİSKİ’de de mevcuttur. Trabzon Büyükşehir Belediyesi en az borcu olan belediyelerden birisidir. Personel olarak ise nüfus olarak en az olan belediyelerden birisidir. Ekonomik olarak zorlukları olan bir belediyedir. Bulunduğumuz ekonomik durum nedeniyle yerel gelir oluşturmak durumundayız.  Başkanımıza bu görev hayırlı olsun. Çok daha ileri noktaya bu hizmetleri taşıyacağına yürekten inanıyorum.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA