Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu'nun açılış konuşmasında, MÜSİAD'ın genel başkanının rehberliğinde yola çıkıldığını belirtti. Toplantının, sadece Trabzon ölçeğinde değil, konunun uzmanlarıyla birlikte gerçekleştirilen bir çalışma olduğunu vurguladı.

İskenderoğlu, sürecin önemine ve değerine dikkat çekerek, toplantının istişare kültürü içinde yönetildiğini ifade etti. Şehrin maddi ve manevi alandaki kalkınması için çalışacaklarını ve şehre katkı sunmak isteyen herkesle iş birliği içinde olacaklarını belirtti.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta ise turizmin ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan bir sektör olduğunu vurguladı. Sağlık turizminin önemine değinen Usta, Türkiye'nin bu alandaki potansiyelini ve hedeflerini anlattı. Türkiye'nin sağlık turizmindeki yükselişini grafiklerle destekleyerek, pandemi dönemine rağmen sektördeki artışı ve hedeflerini paylaştı.

Trabzon Ticaret Borsası'ndan Milletvekillerine Çağrı: Fındık İçin Kahverengi Kokarca ile Mücadeleye Destek İstendi Trabzon Ticaret Borsası'ndan Milletvekillerine Çağrı: Fındık İçin Kahverengi Kokarca ile Mücadeleye Destek İstendi

Usta, Trabzon'un turizm açısından avantajlı bir konumda olduğunu dile getirerek, kolay ulaşım imkanlarına sahip olmalarının ve direkt uçuş olanaklarının şehre avantaj sağladığını belirtti. Kentin havaalanı ulaşımının kolaylığı ve direkt uçuş imkanlarının, turistlerin Trabzon'u tercih etmesini kolaylaştırdığını ifade etti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA