‘POLSEMDER İl başkanlığı görevimden hem de yönetim kurulundan insani, vicdani ve vefa taşıyan duygu ve düşüncelerime ters düşen gelişmelerden dolayı istifa ediyorum. Polsemder Genel başkanım Sayın Selim Özbayrak beyin aniden ve zamansız yakalandığı ağır hastalığı sürecinde şahsına moral ziyareti adına  şehrin yöneticilerine ‘Selim beyin bu teşkilata bir çok alanda şehit ve gazi ailelerine kadar hizmeti vardır, yakalandığı amansız hastalık dolayısıyla Zatialiniz hanesine bir moral ziyaretinde bulunmalı, kendisinin yanında olduğunuzu hissettirmeniz Selim beye moral olacaktır" çağrısımı yapmama rağmen Selim beye geçmiş olsun ziyareti hayata bir türlü geçmemiştir.Üç günlük Dünyada yaşam sürecimde vefaya, insani, dolayısıyla vicdani duygulara sınırsız önem veren yapım, teşkilatın dikkate almadığı  ziyaret  talebimi içime sindiremeyerek istifa kararı almış bulunmaktayım.

Genel Başkanım Selim beyin rahatsızlığını duyduğu anda  müdürleriyle birlikte ziyaret eden insani ve vicdani duyguları en üst seviyede taşıyan Trabzon Büyükşehir belediye başkan adayımız(Ortahisar belediye başkanımız) Sayın Ahmet Metin Genç beye en derin duygu ve düşüncelerimle teşekkür eder saygılar sunarım. Koca yürek can abim, saygın insan Genel başkanım Sayın Selim Özbayrak beye ise kainatın yaratıcısı Cenabı  Allah'tan acil şifalar dilerim.’

AKSOY GÜVEN TAZELEDİ

Yomra Demirciler Köyü Kültür ve Kalkındırma Derneği 11. Olağan genel kurulunu yaptı. Mevcut Başkan Murat Aksoy güven tazeledi. Yomra Demirciler Köyü Kültür ve Kalkındırma Derneği 11. Olağan genel kurulunu yaptı. Mevcut Başkan Murat Aksoy güven tazeledi. Yomra Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, AK Parti Yomra İlçe Başkan Yardımcısı Ufuk Yiğit, CHP Yomra İlçe Başkanı Erol Pekşen, İYİ Parti İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, Saadet Partisi Yomra İlçe Başkanı Selçuk Atasoy, Yomra Vakfı Başkanı Yüksel Ayaz, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve dernek üyeleri katıldı. Kongre’de yeniden başkan seçilen Murat Aksoy konuşmasında, katılımcılara teşekkür etti.

CANALİOĞLU BİRLEŞTİRDİ

Trabzon'un önceki dönem Belediye Başkanı ve Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu'nun oğlu, dizi ve sinema oyuncusu Ahmet Akın Canalioğlu, Trabzon'da tek kişilik tiyatro oyunu olan ‘Etik’ isimli oyununu sahneledi. Babası Mehmet Volkan Canalioğlu ile annesi Nermin Canalioğlu’nun da evlatlarını yalnız bırakmadığı gösteri tiyatro severlerden tam not aldı.

Etkinliğe CHP İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya, ilçe başkanları, İyi Parti İl Başkanı Fatma Başkan ve tiyatro severler oyunu seyretmek için salonu doldurdu. Meclis çalışmaları nedeniyle etkinliğe katılamayan CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ise bir telgraf göndererek başarılar diledi. Oyunu seyredenler, oyunun ardından, Ahmet Akın Canalioğlu’nu tebrik ederek, güzel bir oyun sergilediğini söylediler.

MEDİNE’DE TRABZON

‘Bize her yer Trabzon’ sözü dünyada gündemini koruyor. Umre ziyareti için Arabistan’a giden Trabzonspor taraftarları Arif Sis, Ermiş Altuntaş ve Yunus Metin, Medine’de Trabzonspor forması ile fotoğraf çektirdiler. Umre ibadetini yapan Sis, Altuntaş ve Metin bir yandan da Trabzonspor’daki son gelişmeleri takip ediyorlar. Trabzon’daki dostlarına da umreden dua ederek, “Medine’de muhteşem buluşma. Allah kabul etsin” dediler.

TARİHE YOLCULUK

Trabzon’da 1992 yılında çekilen bir fotoğraf karesi elimize ulaştı. Yer, Trabzon Haber Gazetesi sahibi Nevzat Yılmaz’ın Ortahisar Mahallesindeki ofisi. Karadeniz Yazarlar Birliği kurucuları aynı karede. Karede olanlardan şu anda 3 kişi hayatta, 4 kişi yaşamını kaybetti. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Fotoğrafta olan kurucular, Halit Macit, Nevzat Yılmaz, Cumhur Odabaşıoğlu, Ali Rıza Yıldız, Sabri İskender, Özçelik Küçükertunç ve Refik Karaağaçlı.

YUSUFELİ KAYMAKAMININ YERİ DEĞİŞTİ

Trabzonlular Buluştu Trabzonlular Buluştu

Artvin'in Yusufeli ilçesinde restoranda yediği döneri beğenmeyip hesap ödemeden işletmeden ayrılan Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral, ilçeden 318 kilometre uzaklıktaki Erzurum'un Karaçoban Kaymakamlığı'na atandı.  Artvin’in Yusufeli ilçesinde 6 Kasım tarihinde yanındaki 2 misafiriyle restorana giden Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral, garsona döner ardından da sütlaç siparişi vermişti. Misafirleriyle birlikte dönerleri ardından da tatlı yiyerek çay içen Kaymakam Meral, kasaya yönelmişti. Kasada duran işletme sahibi Ferhat Kodat’a döner ve tatlıyı beğenmediğini söyleyen Kaymakam Meral, hesap ödemeden restorandan ayrılmıştı. Basına yansıyan haberlerin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, 23 Ağustos 2023 tarihinde atama kararı ile Yusufeli'ne atanan ve 5 Eylül itibariyle göreve başlayan Hacı Kerim Meral, yaklaşık 5 ay sonra resmi gazetede yayınlanan kararname ile Erzurum'a atandı. Yusufeli'nde 5 ay görev yapan Kaymakam Meral, 318 kilometre uzaklıktaki Erzurum'un bin 550 rakımdaki Karaçoban ilçesinde görevini sürdürecek.

Editör: Ayşe Sancak