Mücadeleye iyi başlayan Çaykur Rizespor oldu. Orta alanda topu ayağında tutmayı başaran yeşil-mavililer oyunu kanatlara taşıdı. Kanatları iyi kullanan Rizespor rakip yarı alanında baskı kurdu. Etkili atak organizasyonları yaptı.
 
Yeşil-mavililer topa sahip, pas isabeti yoğu, oyuna hakim olduğu ilk yarıyı mağlup kapattı. İlk bölümde hem oyun hem de gol pozisyonu olarak rakibinden daha iyi bir görüntü veren taraftı Rizespor. Maçın 5. Dakikasında Amınu Umar’ın kale direğinin dibine vurarak dışarı çıkan şutu şansızlıktı. Birkaç dakika sonra da Kayserispor öne geçti. Pozisyonun başlangıcında hava topunda Kayserisporlu futbolcu Orhan’a faulü kolu ve dirseğiyle yaptı. Pozisyonun devamın dada ev sahibi takımın golü geldi. Maçın hakemi Fırat Aydınus Var’ın uyarısıyla Var’ a gitti. Pozisyonu defalarca izleyip verdiğim gol kararı geçerli dedi. Gol öncesi pozisyonda faul olmalı. Kayserisporlu oyuncunun kolunu kural dışı kullanımı söz konusu. Buna rağmen Aydinus pozisyonun faul olduğunu görmesine rağmen kararını takıma göre verdi. Büyük takımlara karşı olsaydı vermezdi. Bu gülden sonra Rizespor yüklendi Kayseri direndi. Yeşil-mavili takım Kayserispor kalesinde çok net gol pozisyonları buldu. Ancak son vuruşlarda başarılı olamayınca gölü bulamadı. Vetrih, Samudio ile çok net gol pozisyonları son vuruş beceriksizliği nedeniyle harcadı. Rizespor rakibine oyanla iyi bir görüntü verdiği ilk devreyi mağlup kapatarak soyunma adasına gitti.
 
Maçın ikinci bölümünde Kayserispor tüm bloklarını kendi ceza sahası yarı alanı ile orta saha yay çizgisi arasında kurdu. Takım halinde savunma yapan ev sahibi takım kontrataklarla pozisyon aradı. Kapanan rakip karşısında zorlanan Rizespor topa hakim olsa da çok fazla etkili sayılabilecek ataklar yakaladı. Net bir pozisyonda Oğulcan’ın şutu kaleciden döndü. Kapanan defans karşısında uzaktan şut atması gereken isimlerde bu anlamda sorumluluk alamayınca sadece sağa sola ve geriye pas yapan bir takım görüntüsü çıktı. Maçın son bölümünde Rizespor arka arkaya net pozisyonlar yakaladı ama son vuruş becerilerini yapamadı. Kayserispor süper ligin en sorunlu, sıkıntılı ve en kötü futbol oynayan takımı. Böyle bir takım karşısında fark yaratmakta zaafı olan bir takım Rizespor. İsmail Kartal nerede bir yeteneksiz oyuncu varsa bulup transfer etmiş. Bunlarda neler kaçırdılar neler. Kaçıranların başında da Marko Scepovic var. Tam bir facia. Zaten Kartal’ın her şeye bir mazereti ve algı operasyonu vardır. Bir çok şeyi yanlış yapar mazereti doğru yapar ve bir deplasman maçın dan da puansız dönersin. Gol kaçıran değil atan 3 puanı alıyor İsmail hocam.