Yönetmenliğini Adem Kılıç’ın üstlendiği, ‘Oflu Hocanın Şifresi 2’ sinemaseverlerin büyük beğenisini topladı.  300 bini aşkın kişinin izlediği filmin başrol oyuncusu Çetin Altay, filme damgasını vuran oyuncularından İsrafil Köse, Oyuncu ve Yapımcı Emin Albayrak Taka Gazetesini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler.
 
Halk Çok Sevdi
 
Yıllardır bu sektöre emek veren, Sinema camiasına kendini karakteriyle, oyunculuğuyla kişiliğiyle damga vuran filmin başrol oyuncusu Çetin Altay, film hakkındaki görüşlerini anlatırken özel açıklamalarda da bulundu. Sinemaseverlerin bundan öncekilerde olduğu gibi ‘Oflu Hocanın Şifresi 2’ filmini de çok sevdiklerini ifade eden Altay, “Halkımıza gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
40’a Yakın Filmi Var
 
İstanbul’da doğup büyüyen Çetin Altay aslen Trabzon Sürmeneli. Babası ve annesi Sürmeneli olan Altay, samimiyetiyle, duruşuyla, hoşgörüsüyle hem içimizden biri hem de Trabzon’un başarılı sanatçılarının baş sıralarına koyabileceğimiz bir kişi. Karadeniz birçok yerinde tiyatro oynayan,  Altay’ın 40’a yakın filmi var. Hepsinde de büyük emeği var.
 
Herkes Ona Hoca Diyor
 
Son 2 senedir Oflu Hoca filmiyle de büyük sükse yakalayan Çetin Altay, herkes tarafından hoca diye tabir ediliyor. Bundan hiç rahatsızlık duymadığını belirten Altay, “2 senedir Oflu hoca üzerinden yürüyoruz. Baya hoca olarak kaldık. Bir karakteri insanlar sevdiği zaman sizleri o şekilde çağırıyorlar. Oflu hoca karakterinden hiç rahatsız olmadım” dedi.
 
Biz Yanlış Göstermiyoruz Onlar Yanlış İzliyorlar
 
Filmde, Oflu hocayı yanlış gösteriyorsunuz eleştirilerine cevap veren Altay, “Biz yanlış göstermiyoruz onlar yanlış izliyorlardır. Ya da hiç izlemiyorlar. Yanlış gösterilen bir şey yok. Filmde dinle alakalı bir şey yok zaten.”
Sette oruç tuttuğunu öğrendiğimiz Altay, ‘Dinle ilgili bir sıkıntım yok.  Anlayan dinleyen insanları daha çok seviyorum.
 
Bu Suratla Başka Bir Şey Yapılmaz
 
Bütün filmlerimde kendi sesini kullandığını öğrendiğimiz Altay’ın önümüzdeki günlerde yine başrol oynadığı ‘Baş Belası’ adlı filmi vizyona girecek. Bu filmde Altay’ı Tekirdağ şivesiyle görmeye hazır olun. Bayağı iddialı geliyorlar. Filmlerinin mizah ağırlıklı olduğunu söylediğimiz Altay, “Bizim işimiz mizah bu suratla başka bir şey yapılmaz” cevabını verdi.
 
Doğaçlama Gidiyoruz
 
Altay, “İnsanlar gülsün eğlensin diye biz emek harcıyoruz. Kimseye laf sokmak, birilerini kötülemek amacımız değil. Senaryoya her zaman bağlı kalmıyoruz. Doğaçlama çok oluyor. Bazen çekimi tamamen değiştiriyoruz. Daha keyifli oluyor” dedi.
 
Müjde Verdi
 
‘Oflu Hocanın Şifresi 2’ filminin vizyonda devam ettiğini belirten Altay, “Herkes bize son derece destek veriyor. Filmimize ilgi artarak devam ediyor. Herkesi buradan izlemeye davet ediyoruz” dedi. ‘Oflu Hocanın Şifresi 3’ filminin de müjdesini veren başarılı oyuncu Altay, “Bu filmin senaryosu bir başka olacak. İzleyen bir daha izleyecek” ifadelerini kullandı.
 
Atakan TOK
 
 
Editör: TE Bilisim