Of’ta Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” kapsamında yeni eğitim öğretim yılına yönelik koordinasyon, tanıtım ve planlama toplantısı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Canan Çolak Seymen ve Orhan Topal, Of İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Yusuf Turhan, Manevi Danışman Hasan Zülfikar ile okullarda görev yapan ÇEDES Projesi koordinatör öğretmenleri katıldı.

2026-2027 dönemi için yol haritası belirlendi

Toplantıda 2026-2027 eğitim öğretim yılında ÇEDES kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler ele alındı.

Öğrencilere yönelik uygulanacak yeni dönem çalışmaları için yol haritası belirlenirken, değerler eğitiminin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli içerisindeki yeri üzerinde duruldu.

Katılımcılar, yıl boyunca yapılması planlanan etkinlik ve faaliyetlerle ilgili görüş ve önerilerini paylaşarak uygulama sürecine ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

“Vakti Kuşanmak” ve “Peygamberimin Sözü, Hayatımda İzi” ele alındı

Toplantının gündeminde yeni dönemde gerçekleştirilecek tematik çalışmalar da yer aldı.

“Vakti Kuşanmak” ile “Peygamberimin Sözü, Hayatımda İzi” ana başlıkları kapsamında yapılacak etkinlikler değerlendirildi.

Of’ta Yeşilay Temsilci Öğretmenleri Yeni Dönem İçin Toplandı
Of’ta Yeşilay Temsilci Öğretmenleri Yeni Dönem İçin Toplandı
İçeriği Görüntüle

Bu başlıklar doğrultusunda öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek faaliyetlerin planlanması, okullar arasında koordinasyonun sağlanması ve uygulamaların yıl geneline yayılması konusunda istişarelerde bulunuldu.

Değerler eğitiminin önemi vurgulandı

ÇEDES Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı’nda öğrencilerin yalnızca akademik yönden değil, değerler eğitimi açısından da desteklenmesi gerektiği vurgulandı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde gençlerin çevrelerine, topluma ve milli değerlere duyarlı bireyler olarak yetişmelerinin önemine dikkat çekildi.

Toplantıda farklı kurumların ortak anlayışla hareket etmesinin, yürütülecek faaliyetlerin etkisini artıracağı ifade edildi.

Orhan Topal’dan koordinatör öğretmenlere teşekkür

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Topal, toplantıda yaptığı konuşmada geçen yıl gerçekleştirilen çalışmalar dolayısıyla katılımcılara teşekkür etti.

Topal, “Katılımlarınız ve geçen yıl yapmış olduğunuz birbirinden güzel çalışmalar için teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇEDES faaliyetlerinin yalnızca akademik bir çalışma olarak görülmemesi gerektiğini belirten Topal, projenin öğrenci merkezli ve değer odaklı bir anlayışla sürdürülmesinin önemine dikkat çekti.

“Tüm kurumlarımız aynı anlayışla hareket etmeli”

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yetişen gençlerin çevrelerine ve milli değerlere duyarlı bireyler olmalarının hedeflendiğini belirten Topal, kurumlar arası iş birliğine vurgu yaptı.

Topal, “Özellikle Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yetişen gençlerin, çevrelerine ve milli değerlerine duyarlı bireyler olması için tüm kurumlarımızın aynı anlayışla hareket etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Of genelinde yürütülecek ÇEDES çalışmalarının başarılı olmasını dileyen Topal, koordinatör öğretmenlere yeni dönemde başarı temennisinde bulundu.

Muhabir: AYŞE SANCAK