Trabzon’un Of ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Harezmi Eğitim Modeli kapsamında hazırlanan projeler, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Erdal Kılınç’ın ziyaretine sahne oldu. 28 Şubat İlkokulu’nda kurulan proje stantlarını tek tek gezen Kılınç, öğrencilerden çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Disiplinler arası öğrenmeyi temel alan projeler, hem içerikleri hem de öğrencilerin sunum becerileriyle büyük beğeni topladı. Eğitim camiasında dikkat çeken ziyaret, öğrenci ve öğretmenler için moral kaynağı oldu.

7200Dfd9 B783 4516 Bacb 9F7Fcad2Ac68

Erdal Kılınç Of’taki Harezmi Eğitim Modeli Projelerini İnceledi

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Erdal Kılınç, Of ilçesinde hayata geçirilen Harezmi Eğitim Modeli projelerini yerinde incelemek üzere Trabzon’a geldi. 28 Şubat İlkokulu’nda düzenlenen proje tanıtım etkinliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan stantları gezen Kılınç, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Etkinlikte 28 Şubat İlkokulu’ndan iki, Pınaraltı Ortaokulu’ndan bir ve Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy MTA Lisesi’nden bir proje olmak üzere toplam dört proje sergilendi. Öğrencilerin özgüvenli sunumları ve bilimsel yöntemlerle hazırladıkları çalışmalar ziyaretçilerden tam not aldı.

Trabzon’da Duygulandıran TÜBİTAK Finali! “Sevgi Varsa Engel Yok”
Trabzon’da Duygulandıran TÜBİTAK Finali! “Sevgi Varsa Engel Yok”
İçeriği Görüntüle

Ae307E25 Eac0 44Cd A3Cf C2545Ee1Ca00

“Bu Çocuklar Geleceğin Çalışmalarına İmza Atmış”

Projeleri detaylı şekilde inceleyen Genel Müdür Erdal Kılınç, öğrencilerin ortaya koyduğu çalışmaları takdir etti. Kılınç yaptığı açıklamada, öğrencilerin hem bilimsel düşünme becerilerinin hem de sunum yeteneklerinin son derece etkileyici olduğunu söyledi.

Kılınç, “Öğrencilerimizin projeleri, çalışmaları ve yaptıkları etkinlikler gerçekten çok güzel. Bunları görmekten büyük mutluluk duydum. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, okul idarecilerimizi ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Bu yavrularımız adeta geleceğin çalışmalarına bugünden imza atmış” ifadelerini kullandı.

Yeni Maarif Müfredatı’nın hedeflerinden birinin özgüveni yüksek, çözüm odaklı ve aktif bireyler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Kılınç, öğrencilerin seçtikleri konular ve bilimsel yaklaşımlarının umut verici olduğunu belirtti.

C594D118 4E25 44Fb A89D 6F4C765F7D14

Öğretmenlerle Bir Araya Geldi, Bakan Tekin’in Selamını İletti

Proje alanındaki incelemelerin ardından öğretmenler odasında eğitimcilerle bir araya gelen Genel Müdür Erdal Kılınç, öğretmenlerle sohbet ederek onların görüşlerini dinledi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in selamlarını ileten Kılınç, Maarif Müfredatı’nın başarısında öğretmenlerin büyük rol üstlendiğini ifade etti.

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ise ziyaret nedeniyle Genel Müdür Kılınç’a teşekkür ederek, ilçede eğitim alanında yürütülen çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

36Dd84F3 9434 4524 83F9 035473689721

E-Sınav Merkezi de Ziyaret Edildi

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve şube müdürlerinin de eşlik ettiği program kapsamında Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy MTA Lisesi’nde bulunan e-Sınav Merkezi de ziyaret edildi.

Genel Müdür Erdal Kılınç, merkezde yürütülen çalışmalar hakkında Okul Müdürü Bülent Saka’dan bilgi aldı. Dijital sınav altyapısının eğitimdeki önemine dikkat çeken ziyaretin ardından program sona erdi.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT