UYDURUK PENALTI

Ziraat Türkiye Kupası 2’nci Ön Eleme Turu’nda TFF 3.Lig 3.Grup Trabzon temsilcisi Ofspor, deplasmanda Çankaya ile karşı karşıya geldi. Tek maç eleme usulüne göre oynanan maça Bordo-Mavililer etkili başladı ancak maçın 22.dakikasında maçın hakemi Alim Kandemir, Çankaya lehine uyduruk bir penaltı çalarken Ofspor bu karara tepki gösterdi. Daha önce de ligdeki Karşıyaka maçında ofsayttan golü iptal edilen Ahtapotlar, yine hakem hatasıyla karşı karşıya kaldı. Çankaya’da topun başına geçen Emir Erik, Kırmızı-Siyahlıları öne geçiren golü kaydetti. 1-0. İlk yarıda Ofspor’un gol bulma çabaları sonuçsuz kalınca ilk yarı Çankaya’nın 1-0 üstünlüğü ile bitti.

ÇABASI YETMEDİ

İkinci yarıya Ofspor, çok etkili başladı. Sağlı sollu ataklarla Çankaya kalesine inen Bordo-Mavililer aradığı golü de 53.dakikada İbrahim Kaya’nın ayağında buldu. 1-1. Hızını kesmeyen Ofspor, 67.dakikada Fatih Çırtlık’ın uzaktan çektiği muhteşem şutla farkı ikiye çıkaran golü kaydetti: 1-2. Ancak maçın son anlarına doğru girilirken oyundan düşen Bordo-Mavililer 80.dakikada Hasan Sarı ve 84.dakikada Ahmet Yavilioğlu’nun gollerine engel olamadı: 3-2. Ahtapotlar, son ana kadar beraberlik için çabalasa da pozisyonlar sonuç vermedi ve mücadele Çankaya’nın 3-2 üstünlüğü ile sona erdi. Ofspor, bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası’na 2’nci Ön Eleme Turu’nda veda etti.

STAT: Yenimahalle Hasan Doğan

HAKEMLER: Alim Kandemir*, Emre Alagöz**, Osman Baruk** 

ÇANKAYA: Hüseyin Genç**, Volkan Kesim**, Kadir Kıra**, Hüseyin İriç**, Mücahit Eraydın**, Emir Erik**(Dk. 76 Mustafa Karabulut), Muhammet Tatlıoğlu** (Dk. 75 Hasan Ahmet Sarı***), Batuhan Özdemir**, Serhan Üresin** (Dk. 69 Murathan Buruş*), Ahmet Yavilioğlu***, Salih Seyis**

OFSPOR: Bilal Karataş*, Buğrahan Karslı**, Bora Ulu**, Fatih Çırtlık***, Batuhan Calap** (Dk. 87 Gökdeniz Gür?), Cem Aktaş* (Dk. 62 Muhammet Kalkan*), Adnan Gülen***, Temel Taşkın***, İbrahim Kaya** (Dk. 85 Oktay Bala?), Emre Turan**, Ercan Saltık* (Dk. 85 Miraç Türkyılmaz?)

GOLLER: Dk. 23 Emir Erik (P), Dk. 80 Hasan Ahmet Sarı, Dk. 84 Ahmet Yavilioğlu (Çankaya), Dk. 53 İbrahim Kaya, Dk. 67 Fatih Çırtlık (Ofspor) 

Editör: TE Bilisim