Trabzonspor, Atletico Madrid'den Yıldız Stopere İmza Attırdı! Trabzonspor, Atletico Madrid'den Yıldız Stopere İmza Attırdı!

Ödül törenine, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı Hacıosman Hökelekli, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Fatih Aksoy, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Bektaş, TFF Bölge Müdürü Hamdi Arslan, öğrenciler ve aileleri katıldı. Sporun gençlerin bedensel ve ruhsal olarak Gelişimlerinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Vali Yıldırım, “Gençlerimiz birçok spor dalında kendilerini ispatladılar.

17 KATEGORİDE 640 ÖĞRENCİ ÖDÜL ALDI

Branşlarında dereceye girerek bugün burada ödül alacak öğrencilerimiz, sadece sportif başarılarıyla değil, aynı zamanda bu değerleri benimseyip hayata geçirmeleriyle de bizleri gururlandırmaktadırlar.” dedi. İl Müdürü Arıcıoğlu, “Ortahisar, Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Düzköy, Maçka, Of, Vakfıkebir ve Yomra ilçelerine bağlı okulların yer aldığı ödül törenimizde Bocce, Basketbol, 3x3 Basketbol, Futsal ve Futbol branşları yer almaktadır. 17 kategoride yaklaşık 65 okuldan 640 öğrenciye kupa ve madalyalarını vereceğiz.

Okul Sporları olarak Trabzon’da 47 branşta 218 kategoride faaliyet yapılmış olup toplam 59.111 öğrenciye ulaşmış olduk. Bunlara ilave olarak takımlarımızdan 4’ü Türkiye İkincisi, Türkiye 3.sü, 3’ü ise Türkiye dördüncüsü olarak bizleri gururlandırmıştır. ISF (Uluslararası Okul Sporları Federasyonu) tarafından Mayıs ayında Çin’de yapılan Dünya Şampiyonasında Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Dünya 5’incisi olmuştur.

BAŞARI BELGELERİ VERİLDİ

Trabzon Spor Lisesi Güreş takımı 2024 yılı ISF tarafından Bahreyn’de yapılacak olan Okullar arası Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştır. Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında ferdi olarak ilimizi temsil eden sporcularımızdan 21 tanesi 1.’lik, 29 tanesi 2.’lik, 45 tanesi 3.’lük ve 10 tanesi 4.’lük dereceleri elde ederek Okul Sporları Türkiye Şampiyonalarına Trabzon Spor şehri olarak damgamızı vurduk” dedi. Katılım sağlayan saygıdeğer protokole, emeği geçenlere teşekkür eden Arıcıoğlu, “Dereceye giren tüm takımları ve sporcuları kutluyor, Türkiye şampiyonlarında bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum” dedi. Başarılı olan okul takımları, aldıkları derecelere göre kupalarla ödüllendirilirken, bireysel başarı gösteren öğrenci sporcular da madalya ve başarı belgesi ile onurlandırıldı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY