Ordu'nun Altınordu ilçesinde, bir vatandaşın aracıyla seyir halindeyken yolda gördüğü ve cep telefonuyla kaydettiği devekuşu, şehirde tebessüm dolu anlar yaşattı. Devekuşunun, kapısı açık unutulan bir yerden kaçtığı ve sahibi tarafından bulunduğu öğrenildi.

Şenköy Mahallesi'nde yolda seyir halinde olan bir vatandaş, aniden karşısına çıkan devekuşunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Devekuşuyla kısa bir sohbet eden ve o anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden vatandaşın tedirginlikle de olsa tebessüm ettirdiği görüntüler, sosyal medyada da ilgiyle karşılandı.

Trabzon’u çok seven iş insanı Cevat Kara, kente yeni yatırım kazandırmanın heyecanını yaşadı Trabzon’u çok seven iş insanı Cevat Kara, kente yeni yatırım kazandırmanın heyecanını yaşadı

Devekuşlarının sahibi Levent Üçgül, Kızılhisar Mahallesi'nde hobi amaçlı olarak başladığı devekuşu yetiştiriciliğini sürdürdüğünü belirtti. Üçgül, "Devekuşlarım, hayvanların kovalaması sonucu kaçtılar ancak Şenköy Mahallesi'nde bulundular. Bu hayvanları yetiştirmek benim için bir hobi haline geldi. İnsanlar, buralarda pek görmediği için merak ediyorlar ve gelip fotoğraf çekiyorlar" dedi.

Devekuşu yetiştiriciliğinin ilginç ve keyifli bir hobi olduğunu dile getiren Üçgül, yaşadığı mahalledeki vatandaşların da bu ilgiyi paylaştığını ifade etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN